Crin Antonescu: Victor Ponta este vulnerabil, este de batut. Cine l-ar putea infrange

Joi, 17 Iulie 2014, ora 23:55
7150 citiri
Crin Antonescu: Victor Ponta este vulnerabil, este de batut. Cine l-ar putea infrange
Foto: Realitatea TV

Crin Antonescu este convins ca Victor Ponta poate fi invins in batalia prezidentiala din toamna, dar spune ca pentru asta trebuie indeplinite trei conditii, iar pana acum dreapta are "motive de ingrijorare".

"Da, sigur ca poate fi infrant Victor Ponta", a declarat Crin Antonescu, joi seara, la Realitatea TV, explicand ca premierul "se teme de multe lucruri, nu reactioneaza" si, mai mult, "cu cat are mai multe arme in depozit pentru aceasta batalie, cu atat pare sa fie mai slab el insusi".

Fostul lider PNL a mai spus ca lui Victor Ponta nu i-a prins deloc bine "confortul sustinerii mediatice" pe care a primit-o din partea celor doua "guri de tun" - Romania TV si Antena3.

"Victor Ponta si PSD nu merg bine, sunt de batut, sunt vulnerabili, categoric pot pierde, numai ca asta nu inseamna ca e usor, ca oricine si oricand poate sa ii bata", a declarat Antonescu, adaugand ca, in primul rand, ii pot opri "propriile lor greseli, propria deviatie a lui Victor Ponta de comportament, de decizie, de atitudine, de spirit".

Cele trei conditii esentiale pentru ca dreapta sa poata castiga prezidentialele sunt totusi altele, si anume, "un om care sa se bata convingator", o "armata politica" aflata in spatele lui, cu "grad de solidaritate si sacrificiu", carora sa li se alature "acea parte din societatea civila care nu vrea ca prototipul Laura Georgescu sa se aseze peste Romania".

"Omul, armata, civilii", a sintetizat Crin Antonescu cele trei conditii, recunoscand insa ca ele "sunt foarte greu de realizat, de pus cap la cap, foarte greu de pus la lucru intr-o perioada foarte scurta, iar semnele nu sunt bune".

"Avem motive de ingrijorare, toti. Dar si Victor Ponta", a conchis Crin Antonescu.

In context, acesta s-a arata convins ca el ar avea sansa cea mai mare de victorie, daca ar fi candidatul PNL-PDL la alegerile din noiembrie, dar a precizat si care sunt conditiile in care ar sustine pe altcineva, in cazul in care nu va fi el desemnat.

"De 24 de ani in viata politica, eu m-am batut cu ardoare, atunci cand am facut-o, numai pentru lucruri, si de 2-3 ori pentru oameni, in care am crezut. Nu am calitati de actor, nici nu pot sa ma prefac, la mine se si simte daca nu am entuziasm (...) Daca acel om ma va inspira, ma va face sa cred in el, ma voi bate cum stiu sa ma bat. Daca nu, voi fi un ostean de rand intr-o armata (...) E o diferenta care nu sta la indemana mea, sta la indemana omului respectiv", a mai declarat Crin Antonescu, transmitandu-le lui Klaus Iohannis si Catalin Predoiu ca trebuie sa il convinga ca pot face "mai mult decat sa blocheze accesul lui Victor Ponta la presedintie".

In context, Crin Antonescu a declarat ca va cere vot deschis pentru desemnarea candidatului PDL-PNL la presedintie.

"Depinde ce spirit incorporam in noul partid"

Crin Antonescu a vorbit si despre fuziunea PDL-PNL, spunand ca "nu ii place" si nu ii e "simpatic" imnul PDL, care va fi imnul viitorului partid, dar a precizat ca nu acest lucru este fundamental, ci programul viitorului partid si, mai ales, "Ce spirit incorporam, punem impreuna - spiritul epocii Petre Roman sau al epocii Traian Basescu? Cum citim evenimentele importante din istoria recenta la care am participat si PNL, si PDL?".

"Astea nu sunt pricini de galceava, sunt lucruri care trebuie judecate, asumate", a mai explicat Crin Antonescu, cu trimitere la evenimentele din vara lui 2012.

In context, senatorul liberal a mai afirmat ca de ani de zile discutia despre dreapta este "superficiala", pentru ca acest lucru nu inseamna "a nu fi cu Iliescu" sau cu PSD, dar nici a fi alaturi de Traian Basescu.

"Daca tot se face o constructie mare, poate maturam nitel la temelie (...) Noi construim, sunt de acord cu aceasta constructie, desi nu imi place melodia, dar nu pentru a participa la o competitie sportiva, sa castigam 'campionatul'. E vorba de destinul unei tari, de a incerca (a cata oara!), un nou inceput care sa ne duca la alte performante", a mai declarat Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Crin Antonescu conditii Ponta infrant, #Crin Antonescu fuziune PNL PDL, #Crin Antonescu candidat presedintie , #PNL