Crin Antonescu: Sunt de acord cu Victor Ponta, 100%

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 22:50
3751 citiri
Crin Antonescu: Sunt de acord cu Victor Ponta, 100%
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca este total de acord cu Victor Ponta, referitor la excluderea lui Mircea Geoana din PSD.

"Nu am vorbit pana acum pentru ca am socotit ca trebuie sa ia PSD-ul o decizie. Sunt de acord cu Ponta, 100%", a afirmat Crin Antonescu, adaugand ca tot ce s-a intamplat in aceste zile in cazul Geoana "se va finliza saptamana viitoare si sunt decizii ale PSD, nu ale USL".

Liderul liberal a recunoscut, intr-o emisiune Antena 3, ca l-a sustinut pe Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale din 2009: "L-am sustinut pe Geoana in 2009, in turul 2, la Presedintia Romaniei. L-am sustinut cu toata puterea. Daca as fi azi in decembrie 2009, as face acelasi lucru". El crede ca, lui Ponta si celorlalti colegi din PSD, "nu le-a scapat greutatea acestui demers politic".

Antonescu este de parere ca Geoana a pierdut alegerile din 2009 in urma fraudei electorale.

"Geoana nu a pierdut alegerile din cauza episodului care a intrat in legenda, vizita la Vintu si modul in care a fost prezentata chestiunea. Geoana a pierdut alegerile in urma unor lucruri care nu au fost elucidate nicicand, care pentru mine raman formulate sub ideea de frauda electorala. A pierdut alegerile pentru ca nu le-a castigat la un milion de voturi in plus.

Potentialul si dorinta de schimbare a unei majoritati a romanilor s-a exprimat si atunci. Nu a pierdut alegerile in seara respectiva. A pierdut si pentru ca a fost tradat de oamenii sai din PSD, in momentul culminant al bataliei. A pierdut pentru ca multi oameni au dorit sa isi assume victoria in numele si pe seama lui Geoana", a mai spus liderul liberal.

Dimensiunea umana a omului politic Geoana

Despre gestul politic al lui Victor Ponta, prezidentiabilul liberal a declarat ca "face parte dintr-o incercare de evitare a unor astfel de greseli. Sunt de acord cu el, cu parere de rau pentru dimensiunea umana a omului politic Geoana, care pierde, dar pierduse de mult. [...] Nu stiu daca Geoana isi va face propriul partid politic, nu stiu pe unde isi va trai viata politica".

Totodata, Antonescu si-a exprimat sprijinul fata de liderul PSD si crede ca au existat tradari in randul social-democratilor.

"Am incredere in angajamentul lui Ponta, asa cum am avut in al lui Mircea Geoana. Sunt alaturi de Victor Ponta, desi am vazut cat de mult a fost atacat in aceste zile. Asta este convingerea mea, ca unii oameni din PSD au tradat. Iudele sunt rare, tradatorii sunt rari. Nu vorbesc de tradatori, vorbesc de oameni care nu lupta cu toata puterea.

Le-am zis colegilor mei: 'Domnilor, sunt lucruri foarte simple. Nu pot sa accept pana la capat ca eu, pus de voi, in fruntea acestei ostiri care se bate, sa nu fac nici cel mai mic compromis cu Basescu'. Basescu a facut donatii de putere si, indirect, de bani foarte multi, catre multi oameni. Cel mai mare risc este ca ii dezamagesti pe oamenii care spera de la tine", a afirmat presedintele PNL.

Fara declaratii pentru Basescu?

Presedintele PNL a afirmat, referitor la Victor Ponta, ca acesta i-a spus ca va ramane in PSD cine vrea sa se bata corect si pana la capat, si nu cine incearca sa faca politica fara sa-si asume riscurile.

Antonescu spune ca nu se mai poate merge cu vechea formula de compromis si ca unii membri ai USL nu mai pot da declaratii care sa fie pe placul presedintelui Basescu.

"Nu mai merge sa dam declaratii, ca Basescu sa vada ca unii dintre noi nu sunt asa de ai dracului ca Ponta si Antonescu. Cred ca si libertatea de exprimare si cea de circulatie trebuie subsumate unei batalii pe care o ducem: suntem cu sau impotriva actualei puteri", a afirmat Crin Antonescu.

Seful liberalilor a venit si cu un exemplu: "Exista o anumita tensiune intre mine si un om pe care il pretuiesc foarte mult, domnul Melescanu. Am o problema cand domnul Melescanu acorda un larg interviu in care arata ca se poate convietui cu Basescu si ca domnul Basescu intotdeauna a procedat rezonabil. Basescu nu a procedat niciodata rezonabil si nu a fost un partener pentru guvernul Tariceanu. Ne hotaram sa coabitam cu domnul Basescu, mergem sa coabitam acum, nu mai incitam milioane de oameni".

"Problema este ca noi ne batem cu niste oameni care nu sunt veniti la simpozion, niste oameni care fura, fura oameni, fura voturi, fura bani, care recurg la santaj, care mituiesc din bani publici, care ameninta, care deschid dosare, inchid dosare. Nu te poti bate altfel decat total, pe viata si pe moarte", a declarat liderul PNL, cu privire la actuala guvernare.

Criza nu se termina in fiecare luna

"Traian Basescu ar trebui sa-si dea demisia, pentru PDL. Si-a batut joc de deputati. Merge la sedintele PDL, le spune cine e bun, cine nu e bun. Incearca sa-i tina la putere, sa faca ce-o face. Basescu nu poate castiga alegerile nici daca face regionalizare", a afirmat presedintele liberal.

El a criticat politica dusa de premierul Emil Boc, referitoare la criza: "Criza nu se termina in fiecare luna, asa cum ne anunta domnul Boc, de parca ar stinge si ar aprinde lumina".

Referitor la alianta USL, presedintele PNL crede ca "ideea USL a prins mai repede si mai bine decat ne asteptam, s-a consacrat. De cate ori va fi o disputa in USL intre partide si personaje, aveti un indicator pentru a stii foarte bine cine este pe partea buna. Veti vedea cum se aliniaza militarist comentatorii lui Basescu de la Bucuresti si pana peste Ocean".

"USL-ul va reusi sa faca ceea ce isi propune. Un sondaj pe care noi l-am facut, am vrut sa vedem, ca la medic, si o a doua opinie, plaseaza USL in optiunile celor care doresc sa voteze, care sunt 55% din total, la 63%", mai spune liderul liberal.

Totodata, Crin Antonescu a spus ca exista 50% sanse ca acest Guvern sa cada inainte de alegerile de anul viitor si ca vede "sanse mici" ca UDMR sa faca parte din viitoarea guvernare.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Crin Antonescu Traian Basescu, #Antonescu Geoana Ponta, #Crin Antonescu presedinte PNL , #presedinte PNL