Crin Antonescu: Si Bratianu daca invie nu ma intorc in politica activa

Luni, 12 Iunie 2017, ora 09:36
5092 citiri
Crin Antonescu: Si Bratianu daca invie nu ma intorc in politica activa
Foto: Arhiva Facebook/Crin Antonescu

Crin Antonescu si-a reafirmat, duminica, hotararea de a nu se intoarce in viata politica, nici chiar daca alegerile pentru functia de presedinte al PNL ar fi castigate de Cristian Busoi, fata de care si-a afirmat public sustinerea.

"Indiferent cine, si Bratianu daca invie, Ionel, care vreti dumneavoastra, nu ma intorc in politica activa, pentru ca nu am plecat din politica activa din motive care tin de un om, ci am plecat din motive pe care le-am explicat de atatea ori incat nu e cazul sa reiau. Nu, dar nu mi-e indiferent, mi-as dori un Partid National Liberal care sa faca (...) optiunea Busoi, chiar daca eu, nici in acest caz, nu voi mai avea niciodata un rol activ in acest partid sau in viata politica", a declarat Antonescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Fostul presedinte al PNL a apreciat, totodata, ca liberalii ar da dovada de viziune daca ar vota in majoritate, la viitorul congres, pentru ca functia de presedinte al partidului sa fie ocupata de Cristian Busoi.

"Daca ceva in mintea unei majoritati dintre alegatorii PNL la acest congres s-a schimbat, in sensul de a intelege ca trebuie sa se intoarca spre societate, spre lume, spre viitor, spre noile date si coordonate ale politicii in Romania si nu numai in Romania, atunci va castiga Busoi. Daca vor fi preocupati in majoritate de micile intelegeri pe termen si pe spatiu foarte mic, de aranjamentele minore, care nu bat eventual decat pana la urmatoarele numiri in posturi, cand le va veni randul la guvernare, atunci probabil ca prima sansa e a lui Orban", a spus Antonescu.

Intrebat daca a constatat o sustinere pentru Cristian Busoi din partea presedintelui Klaus Iohannis, fostul lider liberal a exclus ipoteza unei interventii a sefului statului in alegerile interne din PNL.

"Eu cred ca am putut vedea cu totii (...) ca presedintele Iohannis nu s-a amestecat, dar deloc, in aceste alegeri din interiorul partidului. Legenda conform careia administratia Iohannis ar tine cu dintii sa-l vada pe Busoi presedinte cred ca s-a rasuflat. Parca imi aduc aminte ca Ludovic Orban a fost pana la Cotroceni sa aiba o intrevedere cu presedintele inainte de a-si depune candidatura, si nu Cristian Busoi. Pana la urma cred ca e normal ca presedintele si-a vazut de treburile sale (...), Partidul National Liberal isi face singur alegerea si sper sa faca alegerea buna", a afirmat fostul presedinte al PNL.

In opinia sa, un parteneriat intre presedintele Iohannis si PNL va exista in continuare, indiferent cine va ajunge la conducerea partidului.

"Partidul National Liberal probabil ca va ramane, indiferent cine castiga aceste alegeri, un partid in parteneriat cu presedintele, asta e limpede. (...) Cred ca este important si pentru presedinte, nu doar pentru Partidul National Liberal (...). Nici Orban, nici Busoi nu anunta si nu vor face vreo revolutie din punctul asta de vedere, pentru ca nici nu e cazul, dar e important pentru presedinte sa aiba un partener eficient", a mai spus Crin Antonescu.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Crin Antonescu PNL alegeri Busoi, #Crin Antonescu revenire politica , #PNL
Comentarii