Crin Antonescu s-a ales cu o palma fara replica (Opinii)

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 18:35
10908 citiri
Crin Antonescu s-a ales cu o palma fara replica (Opinii)
Foto: Ziarul Unirea

Pentru prima data in istorie postdecembrista, presedintele Senatului n-a luat parte la ceremonia de investire a unui ministru. Si, culmea, este vorba de un ministru liberal, iar neparticipantul in cauza este chiar liderul partidului.

La drept vorbind, Crin Antonescu si-a facut-o cu mana lui, dupa ce, la precedenta investire, parasise sala demonstrativ, inainte de cuvantarea lui Traian Basescu. Poate a crezut ca-i merge la nesfarsit.

Explicatia ulterioara ca dansul nu considera discursul presedintelui Basescu "credibil pentru interesul national" nu face decat sa justifice pozitia adoptata acum de Administratia Prezidentiala: daca nu esti credibil si nu te intereseaza, atunci stai acasa.

O alta explicatie, data de dansul tot atunci, l-a pus intr-o situatie si mai jenanta. Spunea: "acest gest este unul nepoliticos si mie nu-mi face placere sa fac gesturi nepoliticoase".

Ei as! Gesturi nepoliticoase a facut cu duiumul, asta e in maniera lui, dar de data aceasta gestul a fost grosolan, a fost tot ce poate fi mai urat atunci cand iti lipsesc bunul simt si buna crestere, ca sa nu mai vorbim de codul bunelor maniere. Dintr-o singura miscare Crin Antonescu si-a adjudecat toate aceste calificative.

Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, Traian Basescu a raspuns la o nepolitete cu impolitetea pe stilul sau: l-a ignorat pe Crin Antonescu.

Afrontul nu este numai la adresa lui, ci fara indoiala lezeaza intreaga camarila liberala care il inconjoara. Nu este exclus ca presedintele sa tinteasca asa ceva.

Cu sondajele in scadere, cu pozitia sa surclasata zilnic de colegul Ponta, cu faima sa de atipit si gafeur ajunsa de pomina, este imposibil ca liderul liberal sa nu-si piarda chiar si increderea celor mai buni colaboratori, dupa ce altii mai libertini s-au distantat demult de presedinele partidului, iar cei fricosi rabda, mormaind in surdina.

Cine isi inchipuie ca umilirea liderului liberal de catre presedinele tarii este un joc, acela se inseala. Traian Basescu este ca sahistul versat, el nu face o miscare fara sa fi gandit si miscarea urmatoare. Iar urmatoarele miscari sunt avantajate de precedentul creat pentru ca Antonescu sa fie ignorat in continuare.

Nici nu-i poti reprosa cuiva ca te igonora, dupa ce i-ai intors spatele fara explicatii.

Crin Antonescu a intrat intr-un joc, din care n-are decat o singura iesire: sa procedeze barbateste si sa-i ceara scuze presedintelui, ca un gentelman, pentru ca amandoi sa considere incidentul inchis. N-ar fi stilul lui Traian Basescu sa refuze asa ceva.

Dar nu-i nici stilul domnului Crin Antonescu sa demonstreze ca e barbat. Gentelman, cu atat mai putin.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Crin Antonescu investire Andrei Gerea, #Crin Antonescu Traian Basescu investire Gerea , #Traian Basescu