Crin Antonescu: Radu Stroe nu pleaca la Transporturi. Avem o propunere

Miercuri, 21 August 2013, ora 22:18
4092 citiri
Crin Antonescu: Radu Stroe nu pleaca la Transporturi. Avem o propunere
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, miercuri seara, despre cel care va ocupa postul de ministru al Transporturilor in urma retragerii lui Ovidiu Silaghi din cursa.

Presedintele Senatului a spus, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca numele liberalului propus ca ministru va fi facut public in cursul zilei de duminica. Crin Antonescu a infirmat zvonurile conform carora Radu Stroe ar urma sa fie numit la sefia ministerului Transporturilor.

"Nu s-a pus in discutie nicio secunda un schimb de ministere intre noi si partenerii de guvernare. PNL si-a asumat acest portofoliu si o va face in continuare. Nu se pune problema trecerii lui Radu Stroe de la Ministerul de Interne, la Transporturi.

Scenariu in PNL: Stroe preia Transporturile, iar Internele - Chiuariu, David sau Scutaru

Sigur ca Radu Stroe ar fi fost o varianta serioasa, de luat in calcul, e un om care a lucrat multi ani la Transporturi. Nu se intampla acest lucru pentru ca Radu Stroe este un ministru de Interne care isi face datoria, e un foarte bun ministru de Interne si va ramane sa se achite de obligatia asumata", a spus Antonescu.

In ceea ce priveste propunerea PNL pentru ministerul de Transporturi, Antonescu a declarat ca numele pe care doreste sa il inainteze premierului nu a fost vehiculat pana acum si nici nu va fi divulgat pana la sfarsitul saptamanii.

"Decizia va fi luata de partid, se vor face mai multe propuneri, dar, in ceea ce ma priveste, am o propunere de facut si nu e niciuna dintre cele care s-au vehiculat pana acum in presa din Romania. Nu pot sa v-o spun pentru ca nu e corect sa o fac publica inainte de a le-o comunica colegilor mei. Avem consiliul national convocat pentru duminica dimineata si la acest consiliu, undeva duminica dupa pranz, vom lua decizia si o vom face cunoscuta si premierului si o vom face si public", a declarat liderul PNL.

Presedintele PNL a tinut sa sublinieze ca Ovidiu Silaghi nu avea nicio problema cu justitia in momentul in care a fost propus la Transporturi.

"Ovidiu Silaghi nu avea nici cea mai mica problema in momentul in care a fost propus. Avusese o problema cu ANI, s-a rezolvat favorabil pentru domnia sa in justitie, nu exista niciun fel de indiciu ca DNA doreste sa deschida un dosar", a spus Antonescu.

Unul dintre scenariile vehiculate in PNL in urma retragerii candidaturii lui Ovidiu Silaghi vizeaza preluarea portofoliului Transporturilor de catre actualul ministru de Interne, Radu Stroe, urmand ca locul sau la Interne sa fie preluat de Tudor Chiuariu, Cristian David sau George Scutaru.

DNA a cerut inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, pe 12 iulie, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul". Liberalul Ovidiu Silaghi a fost cel nominalizat pentru fotoliul lasat liber. Luni, Silaghi si-a retras candidatura dupa ce DNA a cerut inceperea urmaririi penale pentru acesta.

Potrivit unui comunicat, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi, actual deputat PNL si fost ministru al Transporturilor.

Ovidiu Silaghi este cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor, se arata in comunicat.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Antonescu ministru propunere Transporturi, #PNL liberal ministru Transporturi , #presedinte PNL