Crin Antonescu: Nu ne asteapta un viitor prea bun cu Ponta presedinte

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 20:27
8425 citiri
Crin Antonescu: Nu ne asteapta un viitor prea bun cu Ponta presedinte

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu face a doua declaratie publica, in campania prezidentiala, afirmand ca "nu ne asteapta un viitor prea bun cu Ponta presedinte".

Intr-un interviu acordat RFI Romania, Crin Antonescu vorbeste despre refacerea USL, anuntata de Victor Ponta.

"USL, care a adunat in jurul ei atata speranta si atata sustinere electorala a fost un proiect, nu a fost o forma prin care domnul Ponta si PSD-ul sa-si mascheze inca o data identitatea. A fost un proiect de anvergura, un proiect pentru societatea romaneasca pe o durata mai lunga si care era bazat pe ideea de innoire si insanatosire a vietii politice.

El a esuat pentru ca, asa cum as formula sintetic, nu domnul Ponta a fost capabil sa schimbe PSD, asa cum il stim de 20 de ani, ci, din pacate, PSD l-a transformat dupa chipul si asemanarea sa pe domnul Ponta, daca, vreodata, domnul Ponta a dorit altceva.

Prin aceasta manevra, domnul Ponta ne arata un lucru uimitor: cum un om politic, la doi pasi de presedintia Romaniei, si un partid care este de departe cel mai mare, cel mai puternic, cel mai bine organizat din Romania, si anume PSD-ul, au in continuare o preocupare in a se ascunde dupa formule care sa se numeasca oricum altfel. Aceasta neasumare a propriei identitati este un semn, dupa parerea mea, ca nu ne asteapta un viitor prea bun nici cu domnul Ponta presedinte si nici cu PSD-ul in calitate de partid dominant al urmatorilor ani", a spus fostul presedinte PNL.

Prezidentiale 2014: Declaratie surprinzatoare a lui Crin Antonescu: Pe cine sustine in turul doi

Antonescu: Tariceanu, un soi de majordom la curtea lui Ponta

Acesta spune ca USL "cea autentica si-a incetat existenta", fiind "o alianta pe picior de egalitate si pe raporturi paritare intre PSD si PNL". Totodata, el sustine ca anuntul refacerii Uniunii reprezinta o "mistificare".

"Astazi grupul de oameni plecati din PNL, adunati in jurul domnului Tariceanu, nu sunt decat, cel mult, in conditia de partid anexa al PSD-ului. Iar domnul Tariceanu, care joaca rolul unui soi de majordom la curtea domnului Ponta, nu poate emite in niciun fel pretentia ca ar reprezenta o componenta de dreapta sau ceea ce insemna inainte PNLo asemenea alianta", a mai afirmat Crin Antonescu.

PSD si PLR, acord politic inainte de turul doi al prezidentialelor

PSD si PLR semneaza un acord politic, joi seara, liderii celor doua partide, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu, dorind astfel sa refaca USL, potrivit Realitatea Tv.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Antonescu viitor Ponta presedinte, #Antonescu refacere USL, #Antonescu Tariceanu majordom Ponta , #Victor Ponta