Crin Antonescu: Marele beneficiar al pactului de coabitare a fost Traian Basescu (Video)

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 11:03
1933 citiri
Crin Antonescu: Marele beneficiar al pactului de coabitare a fost Traian Basescu (Video)
Foto: Arhiva

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca marele beneficiar al pactului de coabitare semnat de presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta dupa alegerile din decembrie 2012 este seful statului.

Intr-o conferinta de presa tinuta marti dimineata, Crin Antonescu i-a ironizat pe ministrii si consilierii prezidentiali care urmeaza sa se intalneasca si sa discute daca pactul de coabitare a fost sau nu incalcat de vreuna dintre parti spunand ca ministrii ar trebui sa aibe de lucru, iar consilierii prezidentiali de asemenea, au de facut un partid, asa ca toti acestia nu ar trebui tinuti din treaba.

"Termenul asta de impacare l-a folosit domnul Ponta si cu privire la relatiile dintre domnia sa si mine. As fi jignit sa se foloseasca acelasi termen intre ceilalti doi domni, adica din doua una, ori noi cu Victor Ponta, cum zice domnia sa, ne-am impacat, dar cum ne impacam noi nu pot sa se impace altii, ori sa fim seriosi... Cred ca nu am ajuns in situatia in care sa ne uitam o tara intreaga la un caraghioslac pe felul in care se constituie o comisie care cuprinde ministri. Ce ministri, ai Sportului? Nu. Ministrul Justitiei - e greu sa si pronunti - si ministrul de Externe, care mediaza ce? O impacare. Intre cine? Intre doi cetateni cu functii temporar importante", a declarat Antonescu.

"Nu vede toata lumea cum a mers pactul? A mers o vreme bine, si-au facut niste interese, dupa care s-a schimbat situatia", a raspuns Crin Antonescu la intrebarea unui jurnalist.

Liderul PNL a subliniat faptul ca "marele beneficiar al pactului a fost Traian Basescu", dar a recunoscut ca "domnul Ponta ar avea si dansul motive sa creada ca i-a mers bine".

Intrebat de jurnalisti la ce interese se refera, Crin Antonescu a refuzat sa dea detalii, precizand ca nu se refera la interese legitime sau ilegitime, ci la interese politice.

Basescu apara televiziunile: Ponta, mai cinic si mai brutal decat Nastase

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, la Palatul Cotroceni, ca respectarea pactului de coabitare va fi analizata a doua zi de doua echipe, una a premierului, formata din ministrul de Externe, Titus Corlatean, si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si a doua din consilieri prezidentiali. La final, se va decide daca acest pact de coabitare, integrat si in raportul MCV, va mai fi sau nu mentinut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu pact coabitare, #Antonescu pact Ponta Basescu , #Victor Ponta