Crin Antonescu: L-am sunat pe Ponta, in mod exceptional

Luni, 16 Iunie 2014, ora 20:23 10389 citiri

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a negat ca ar fi fost santajat de Traian Basescu pentru a se retrage din cursa prezidentiala si a afirmat ca l-a sunat pe premierul Victor Ponta pentru a-l intreba daca se afla "in spatele acestor mizerii".

"Nu am nicio legatura cu intamplarile domnului Uioreanu, nu am avut nicio legatura cu domnul Basescu. L-am sunat pe domnul Ponta cu care nu am mai vorbit de la inceputul anului si l-am intrebat: 'Spune-mi ca nu ai nicio legatura cu asta!'. Mi-a spus ca nu are nicio legatura. Ma intreb cum a fost posibil ca un om politic tanar, domnul Liviu Pop, sa dea drumul unei asemenea mizerii. De aceea, in mod exceptional, l-am sunat pe premier", a declarat Crin Antonescu, la Romania TV.

Un senator PSD acuza: Basescu l-a informat pe Antonescu despre mita in cazul Uioreanu

"Este dubios si daca nu candidez. Vad ca va trebui sa candidez ca sa dovedesc ca nu sunt santajabil. Nu exista niciun motiv exterior vointei mele care sa impiedice aceasta candidatura. Nu am nicio obligatie sa dau raportul despre intalnirile mele cu un alt personaj politic, si daca m-as fi intalnit de un milion de ori cu Traian Basescu", a mai spus Crin Antonescu.

Luni, deputatul PSD Liviu Pop a declarat, fara a spune de unde are informatiile, ca liderul de atunci al PNL s-ar fi intalnit in luna februarie cu presedintele Traian Basescu, care i-ar fi prezentat date din ancheta DNA privindu-l pe presedintele CJ Cluj, liberalul Horea Uioreanu, care il implicau in traseul banilor proveniti din mitele cerute de acesta.

Ulterior acestei intalniri, Antonescu ar fi decis sa scoata PNL de la guvernare si sa rupa USL, apoi sa abandoneze cursa prezidentiala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com