Crin Antonescu il ataca pe Rus: Minte, are ceva de ascuns, sper ca a plecat

Marti, 07 August 2012, ora 23:41
9632 citiri
Crin Antonescu il ataca pe Rus: Minte, are ceva de ascuns, sper ca a plecat
Foto: Antena3

Crin Antonescu l-a acuzat pe fostul ministru de Interne Ioan Rus ca a procedat incorect si a mintit atunci cand a declarat public ca el a facut presiuni asupra sa.

"Eu stiu ca fostul ministru de Interne a procedat incorect, ca fostul ministru a mintit in momentul in care a iesit si si-a dat demisia ieri (si-a dat pentru ca nu a fost demis). A vorbit in public despre presiuni pe care le-as fi facut eu, punandu-ma pe acelasi plan cu Traian Basescu (...) Minte, are de ascuns ceva si e foarte bine ca ministrul de Interne a plecat, daca a plecat. Sper ca a plecat", a declarat Crin Antonescu, marti seara, la Antena 3.

Intrebat daca nu e sigur ca Rus a plecat din Guvern, Crin Antonescu a raspuns enigmatic: "Sa speram ca a plecat".

Presedintele interimar s-a lansat in acuzatii dure la adresa fostului ministru pesedist, care "a povestit despre mari presiuni asupra sa".

"Eu nu am discutat in niciun fel, nu am exercitat niciun fel de presiune asupra domnului Rus(...) Eu am respins o acuzatie aberanta, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-as putea da si in judecata, dar am alta treaba acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu as fi facut-o domniei sale(...) E o minciuna sfruntata care se integreaza perfect in tot atacul de intimidare si propagandistic al domnului Traian Basescu", a mai spus Crin Antonescu.

De altfel, in emisiunea la care era invitat, a fost prezentata o adresa trimisa de INS Ministerului de Interne in care se cerea constituirea comisiei de omologare a unora dintre rezultatele recensamantului din 2011.

Conform documentului ar fi fost recenzati circa 19 milioane de cetateni, iar calculele facute de moderator prin scaderea celor circa 4 milioane de minori inregistrati la CNAS ar fi dat un numar de alegatori de circa 15 milioane.

De vina pentru neomologarea acestei cifre ar fi fost nu doar fostii premieri Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu, ci si ministrul de Interne Ioan Rus, care nu a dat semnatura necesara pentru intrunirea comisiei.

Uitand ca PSD si PNL au boicotat recensamantul din 2011 si ca, oricum, legile in vigoare nu iau in considerare la alegeri datele din recensaminte, ci numarul de alegatori din listele electorale, Crin Antonescu a acceptat aceste calcule, ba mai mult, a spus ca inca de la alegerile locale s-a pus problema "numarului autentic actual" al votantilor si "s-a facut trimitere la acest recensamant", in timp ce fostul ministru de Interne Ioan Rus "s-a facut ca nu intelege".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Crin Antonescu Ioan Rus, #Antonescu Rus demisie minte, #Antonescu recensamant referendum , #presedinte interimar