Crin Antonescu iese la atac: Asta e drama si situatia penibila a lui Ponta

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 20:33
15071 citiri
Crin Antonescu iese la atac: Asta e drama si situatia penibila a lui Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Crin Antonescu, fost lider al PNL si partener de alianta al lui Victor Ponta, a comentat, miercuri, mesajul premierului la 3 ani de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.

Antonescu a aratat ca este inacceptabil ca Ponta sa spuna ca democratia si dreptatea nu sunt posibile in tara la a carei conducere se afla.

Ponta compara referendumul din 2012 cu Revolutia: Nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!

"Vreau sa-mi exprim convingerea absoluta ca am avut atunci dreptate si sa arat recunostinta mea pentru cei 7,4 milioane de romani care au crezut cu sinceritate ca democratia si dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de functionare pentru o societate normala. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!", este fragmentul din postarea de pe Facebook a lui Victor Ponta la care s-a referit Antonescu.

"E o situatie - si logic, si politic - inacceptabila ca un om aflat intr-o asemenea functie sa spuna cu tristete ca in statul acela inca nu exista democratie si dreptate. Asta e drama si situatia penibila din punctul de vedere al lui Victor Ponta.

Ar trebui de indata, in calitate de prim-ministru, sa faca ceva pentru ca aceste lucruri sa fie posibile. Ori, daca nu poate, sa paraseasca functia", a spus Antonescu, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Fostul lider liberal a mers mai departe, opinand ca la acest moment clasa politica romaneasca se afla in criza, aruncand noi sageti catre fostul coleg de USL.

"In acest moment situatia politica a Romaniei trece printr-o criza majora si acest lucru tine de faptul ca nu avem lideri politici pregnanti si in sensul acesta inteleg oameni care conduc partide, guvern, proiecte. (...) Avem un discurs politic extrem de putin profilat care se repeta pe aceeasi tema - justitia.

Si exista prea putina personalitate in viata politica si la oamenii politici. Imi pare ca tot ceea ce spun este destinat doar unui 'maine' imediat sau, sa zicem, celor mai apropiate alegeri. Nu stam bine dar pentru asta nu e nimeni vinovat, din afara

tarii, ci este responsabilitatea politicienilor", a conchis Antonescu.

Victor Ponta, aflat miercuri in concediu, si-a amintit de referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, din urma cu trei ani, moment pe care l-a comparat cu Revolutia din 1989.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Crin Antonescu Victor Ponta penibil drama, #Ponta Antonescu referendum demitere Basescu , #Victor Ponta