Crin Antonescu: Gorghiu si Blaga si-au facut treaba. La PNL nu sunt de vina cantaretii, melodia e problema (Video)

Joi, 09 Iunie 2016, ora 00:04 7529 citiri
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a afirmat, miercuri seara, ca liderii liberali Alina Gorghiu si Vasile Blaga si-au facut treaba in fruntea partidului, iar problema nu este la "cantareti", ci la "melodie".

Totodata, el a precizat ca nu este de acord ca acestia ar trebui sa isi dea demisia din fruntea partidului in urma scrutinului de duminica.

Crin Antonescu a dat ca exemplu demisia sa de la sefia PNL, care a venit intr-un moment in care liberalii nu si-au indeplinit obiectivele electorale, la alegerile europarlamentare din 2014.

" (Demisia - n.red.) mi se pare un gest atat de simplu, atat de normal. (...) Nimeni nu a salutat in aceeasi presa avida de demisii normalitatea unui asemenea gest. Nu pe mine, ca persoana. Au inceput speculatii: dar de ce, dar ce a facut, dar cine l-a constrans, dar ce interese are? Avand aceasta experienta, eu astazi va spun ca nu mi se pare anormal ca liderii actuali ai partidului sa nu demisioneze. Asa e Romania", a comentat fostul lider PNL la Realitatea Tv.

In ceea ce priveste situatia din interiorul partidului pe care l-a condus, Antonescu a spus ca vina nu poate fi aruncata asupra liderilor, laudand prestatia copresedintilor Vasile Blaga si Alina Gorghiu.

"Domnul Vasile Blaga (...) e un om politic care in continuare este performant. Cred ca omul la ceea ce si-a asumat in fruntea partidului si-a facut datoria, cu niste rezultate notabile. (...) Alina Gorghiu e un om tanar, un om care a facut, s-a straduit, corect, care nu a gafat. Alina Gorghiu nu e vreun Zgonea. A facut ce putea face", a spus Crin Antonescu.

El a afirmat ca problema nu a stat in prestatia liderilor centrali, ci mai mult in mesajul pe care l-a transmis PNL in aceasta campanie.

"Daca ma intrebati, la PNL nu sunt de vina cantaretii. Melodia e problema. Pot fi cantareti cu voci foarte bune, dar daca nu au melodii remarcabile trec neobservati. (...) E o chestiune de compozitori, nu de solisti", a spus Crin Antonescu.

Fostul sef al PNL a comentat si rezultatul alegerilor locale, afirmand ca este rezultatul "intelegerii" intre PSD si PNL de a organiza un scrutin intr-un singur tur de scrutin, fara "a da sanse" si partidelor mici, iar social-democratii "au iesit mai castigati" din aceasta strategie.

Crin Antonescu a adaugat ca nu se va intoarce din politica, iar actualul mandat de parlamentar este ultimul, insa spera ca liderii PNL au invatat ceva din mesajele transmise de el de-a lungul timpului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News