Crin Antonescu: Europarlamentarii PNL vor adera la Partidul Popular European

Luni, 26 Mai 2014, ora 11:27
2946 citiri
Crin Antonescu: Europarlamentarii PNL vor adera la Partidul Popular European
Foto: B1TV

Crin Antonescu a anuntat, luni, ca viitorii europarlamentari liberali vor parasi grupul ALDE si vor adera la Partidul Popular European (PPE), pentru ca sefia Comisiei Europene sa nu ajunga pe mana socialistilor.

Liderul PNL a sustinut, luni, o conferinta de presa in care a admis ca PNL a inregistrat un esec in raport cu obiectivul de 20% asumat anterior, prin urmare isi va tine cuvantul, adica va demisiona. Si Klaus Iohannis a anuntat ca demisioneaza din functia de prim-vicepresedinte al partidului si din Biroul Politic Central.

Antonescu, despre europarlamentare: Imi asum esecul. Imi voi tine cuvantul

Klaus Iohannis demisioneaza de la conducerea PNL

In context, Crin Antonescu a subliniat faptul ca nici PSD nu a obtinut ceea ce si-a dorit, rezultatele fiind "semnificativ sub exit-poll-uri" si "sub asteptari".

"Asta arata ca PSD si aliatii sai nu pot sa considere ca sunt castigatorii pentru prezidentiale. Azi raporturile stanga-dreapta sunt echilibrate. Batalia este deschisa. In ciuda faptului ca toate institutiile guvernamentale, administrative, mediatice au fost folosite la maximum de Ponta, rezultatul e sub asteptari. Apelul meu catre toti oamenii de dreapta, toti alegatorii care doresc ca PSD sa nu puna mana pe toata romania, e unul la incredere", a declarat Crin Antonescu.

Acesta a respins ideea refacerii USL, spunand ca aceasta "minciuna" a lui Victor Ponta "nu mai poate fi crezuta".

"PNL este cea mai puternica forta de opozitie fata de PSD si de guvern. Orizontul politic este al unei batalii stanga-dreapta, iar PNL nu are nicin fel de ezitare. In urma consultarii cu mai multi colegi, la BPC voi propune ca europarlamentarii, 5-6 ai PNL, sa adere la PPE, pentru ca nu putem asuma riscul ca UE in urmatorii ani, Comisia Europeana, sa fie condusa de un presedinte socialist (...) Dreapta trebuie sa isi uneasca fortele in Romania si in UE", a subliniat presedintele PNL.

Mai mult, acesta a spus ca a avut consultari "toata noaptea" cu liderii filialelor judetene ale partidului, si este clar ca "nu se pune problema revenirii" alaturi de PSD in Uniunea Social Liberala.

Crin Antonescu a spus ca va face propunerea aderarii la PPE in calitatea sa de presedinte, dar "decizia va fi luata la Biroul Politic Central", care se va reuni luni dupa-amiaza.

"E absolut evident ca in acest moment lucrurile sunt cumva simplificate pe scena politica. Toti cei care au o viziune comuna, sa isi uneasca eforturile (...) Urgenta se formuleaza in sensul unui larg front anti-PSD in vederea alegerilor prezidentiale", a mai subliniat Crin Antonescu.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#PNL adera PPE, #ANtonescu europarlamentari PNL PPE, #liberalii PPE , #presedinte PNL