Crin Antonescu da inapoi: Nu i-am cerut lui Chiliman sa ia o decizie in 2-3 zile

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 21:53
3700 citiri
Crin Antonescu da inapoi: Nu i-am cerut lui Chiliman sa ia o decizie in 2-3 zile
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca s-au intepretat gresit vorbele sale de luni, potrivit carora primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, ar urma sa ia o decizie in cel mult trei zile, in ceea ce priveste demisia din partid.

"S-a interpretat gresit afirmatia mea conform careia, intr-un timp relativ scurt, 2-3 zile, domnul Chiliman ar trebui sa ia o decizie. Nimeni nu a pus in discutie postura sa de candidat la Primaria Sectorului 1", a sustinut liderul liberal, joi seara, invitat intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Crin Antonescu a declarat, luni, ca primarul sectorului 1 trebuie sa se gandeasca serios si repede la decizia de a demisiona din partid.

Referindu-se la posibilitatea ca Andrei Chiliman sa plece din partid, dupa ce a fost inlocuit de la sefia organizatiei PNL Bucuresti, liderul liberal precizase ca foarte bine ca acesta se gandeste serios la demisie.

Antonescu, daca pleaca Chiliman: Nu cred ca PNL se va opri din mers din cauza asta

"Inteleg ca domnul Chiliman este suparat pe mine, se poate consulta cu oricine, dar sa o faca repede. In 2-3 zile ar trebui sa stim. Ce cred eu ca este bine de facut am facut. Iau in calcul si ca Andrei Chiliman sa candideze independent la Primaria Sectorului 1, nu imi doresc, dar se poate intampla si asta", a afirmat, luni seara, liderul PNL.

Seniorii PNL sa respecte deciziile conducerii

Cat despre seniorii liberali care si-au exprimat sustinerea pentru Andrei Chiliman, liderul liberal a declarat ca deciziile luate de forurile de conducere se respecta, nu se mediaza nici macar de catre fondatorii partidului.

"O decizie odata luata de CNEx se respecta, nu se mediaza, nici macar cu dl Campeanu, nici de dl Quintus", a subliniat Antonescu, in aceeasi emisiune la Realitatea TV, amintind ca este in PNL din 1990, deci nu se poate spune ca e "mai proaspat" decat Chiliman, asa cum a sugerat Radu Campeanu.

Cu toate acestea, presedintele PNL adauga ca spera "ca dl Chiliman sa nu-si dea demisia pentru ca nu are de ce".

Pe de alta parte, Antonescu a calificat atacurile lui Chiliman la adresa sa drept "violente, nepermise, inacceptabile intr-un partid aflat in campanie", totusi notand ca postura de lider nu-i permite sa intre in astfel de dispute verbale.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Crin Antonescu demisie Chiliman, #Crin Antonescu ultimatum Chiliman demisie, #Andrei Chiliman demisie PNL, #Chiliman inlocuit PNL Bucuresti , #presedinte PNL