Cazul Campeanu: Antonescu are "toata compasiunea pentru sotul ei", dar i-a spus sa se gandeasca la demisie

Joi, 20 Februarie 2014, ora 17:203797 citiri
Cazul Campeanu: Antonescu are "toata compasiunea pentru sotul ei", dar i-a spus sa se gandeasca la demisie

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi ca liderul liberal Crin Antonescu i-a recomandat ministrului PNL al Muncii, Mariana Campeanu, sa se gandeasca la posibilitatea demisiei.

"A existat o discutie intre doamna Mariana Campeanu si presedintele Crin Antonescu in care presedintele PNL, dincolo de faptul ca intelege situatia personala si are toata compasiunea pentru situatia de sanatate a sotului domniei sale, i-a recomandat doamnei ministru Campeanu sa se gandeasca la posibilitatea demisiei din functia de ministru al Muncii, urmand ca dumneaei sa ia o decizie in acest sens", a spus Pocora, pentru Mediafax.

Basescu, apel la Mariana Campeanu: Daca stie ca sotul nu este invalid, sa demisioneze

Presedintele PNL i-a facut recomandarea lui Campeanu dupa izbucnirea scandalului referitor la pensionarea sotului ministrului.

Presedintele Traian Basescu a facut un apel, miercuri seara, la ministrul Muncii sa isi dea demisia in cazul in care stie ca sotul ei nu are niciun handicap care sa il incadreze in gradul intai de invaliditate.

In replica, premierul Victor Ponta a spus, joi, ca Mariana Campeanu nu trebuie sa demisioneze momentan, desi presedintele Traian Basescu i-a cerut acest lucru, afirmand ca orice ministru atacat de seful statului are sprijinul sau.

Ponta, solidar cu Mariana Campeanu: Orice ministru atacat de Basescu are sprijinul meu

In 2005, cand era sef la Casa de Pensii a judetului Ilfov, Mariana Campeanu, actualul ministru al Muncii, i-a dat sotului, in conditii neclare, nu doar pensie pentru cel mai mare grad de invaliditate, ci si indemnizatie de insotitor.

Potrivit jurnalistilor, in primul rand, sotul Marianei Campeanu nu locuia in Ilfov, ci in Bucuresti, prin urmare nu avea de ce sa se pensioneze la oficiul teritorial la care sotia sa era director executiv.