Catalin Predoiu: Crin Antonescu este un jalnic profitor politic (Video)

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 18:20
2817 citiri
Catalin Predoiu: Crin Antonescu este un jalnic profitor politic (Video)
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu l-a numit, duminica, pe liderul PNL Crin Antonecu "un jalnic profitor politic", prezidentiabilul democrat-liberalilor sustinand ca intreg scandalul din USL demonstreaza ca de la bun inceput aceasta alianta a fost o inselatorie.

"Esecul USL demonstreaza faptul ca USL a fost o inselatorie politica si electorala prin care Crin Antonescu, Victor Ponta si echipele lor au tras pe sfoara poporul roman pentru scopul real al USL: protectia coruptilor in fata justitiei. Acest scop a esuat, pentru ca justitia s-a dovedit mai puternica. Vehiculul politic USL s-a dovedit inutil pentru corupti", a afirmat Catalin Predoiu, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al partidului.

Liderul PDL afirma ca, in momentul in care alianta va lua sfarsit, va fi o dovada de iresponsabilitate din partea lui Crin Antonescu si Victor Ponta.

"Acest esec, ca si intreaga guvernare din ultimele 20 de luni demonstreaza iresponsabilitatea premierului Ponta si a presedintelui Senatului, Crin Antonescu, demonstreaza ca nu au fost pregatiti pentru aceste functii, demonstreaza lipsa de responsabilitate politica a celor din partidele lor care i-au proiectat in aceste functii.

Echipele din jurul lor nu au adus nimic bun Romaniei. Au adus numai somaj, tulburari in vara anului 2012 prin suspendarea statului de drept, incercari de subminare a justitiei, scandal politic, limbaj suburban si dovada unei crase iresponsabilitati", a adaugat Catalin Predoiu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Predoiu, despre joaca liderilor USL cu numirile

El a condamnat lipsa de respect fata de romani a celor doi lideri USL, amintind de "joaca" acestora cu numirile si cu Guvernul si a apreciat ca Antonescu si Ponta nu fac altceva decat sa amane momentul rupturii pentru a pasa responsabilitatea unul altuia.

"Au promis ca vin la guvernare pentru o societate mai buna, pentru o politica a bunului simt, pentru o economie mai sanatoasa, pentru un trai mai decent pentru romani. Ceea ce ofera acum e un spectacol jalnic al unor politicieni submediocrii, care incearca sa pacaleasca opinia publica printr-un dialog simulat. Ceea ce doresc ei este evident: sa evite decontul esecului USL. Este inca o dovada de lasitate politica", a spus candidatul PDL la Presedintie.

Predoiu: Caraghioase sunt faptele lui Antonescu

Catalin Predoiu a raspuns atacului lui Crin Antonescu la pozitia PDL de a nu colabora cu oameni politici care au subminat justitia prin declaratii si care au suspendat statul de drept prin actiuni politice.

"O alta impostura marca Crin Antonescu: a spus ca acest partid este caraghios pentru ca nu colaboreaza cu politicieni care lovesc justitia. Apararea Justitiei este un principiu serios si sanatos in democratie. Caraghioase sunt faptele d-lui Antonescu. Atunci cand a procedat la suspendarea statului de drept, atunci cand a trimis ministri penali in Parlament, atunci cand a exercitat jenant mandatul de presedinte intarimar (...) demonstrand ca nu cunoaste minime atributii.

Caraghios este proiectul de revizuire a Constitutiei scris de dl Antonescu, ajutat de dl Chiuariu, proiect gasit neconstitutional de Curtea Constitutionala in 26 de puncte. Se demonstreaza in aceste zile ca dl Antonescu si echipa sa au profitat de guvernare si acum vor sa profite de opozitie. Ceea ce inseamna ca dansul este un om politic profitor. (...) Este un jalnic profitor politic. A nemorocit tara cot la cot cu dl Ponta si vrea sa scape acum de responsabilitate. Amandoi sunt, in egala masura, reponsabili politic", a mentionat Predoiu.

In conferinta, Catalin Predoiu a taxat si prestatia diplomatiei romane in contextul situatiei politice tensionate din Ucraina, prestatie lipsita de pozitii clare care sa arate preocuparea fata de situatia romanilor care locuiesc in acea tara.

Crin Antonescu a precizat, duminica, ca el a fost foarte putin critic la adresa PDL, pentru ca treaba lui era alta, nu sa injure Opozitia, anume ca PNL sa guverneze.

Antonescu: Daca se va rupe USL, cel mai corect ar fi sa facem alegeri anticipate

"Dar daca isi imagineaza ca evaluarea noastra asupra a ceea ce-au facut cat au fost la guvernare s-a schimbat, se insala. PNL si PDL pot discuta si actiona impreuna pe cateva principii majore: apararea Statului de drept, actiuni de politica externa", a spus liderul PNL.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Catalin Predoiu atac Antonescu, #Catalin Predoiu rupere USL, #PDL rupere USL , #USL