Candidatura lui Antonescu, spontana sau calculata? Fostul presedintele PNL explica

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 20:06
5862 citiri
Candidatura lui Antonescu, spontana sau calculata? Fostul presedintele PNL explica
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Crin Antonescu a explicat, duminica, contextul in care a anuntat dorinta de a reintra in cursa alegerii prezidentiabilului din partea PNL si PDL.

Antonescu se vrea candidat la Cotroceni: Cum explica faptul ca-i face concurenta lui Iohannis

Potrivit acestuia, cea de-a treia rezolutie anuntata de Klaus Iohannis la congresul PNL de sambata, prin care cerea desemnarea candidatului la prezidentiale, a luat pe toata lumea prin surprindere. Atunci - a povestit el duminica la Romania TV - din sala s-a auzit numele lui Klaus Iohannis, dar si al sau. In acel moment, Mircea Ionescu Quintus a preluat fraiele sedintei, intrebandu-i pe fiecare daca sunt de acord sa intre in cursa. Raspunsul a fost afirmativ din ambele parti, a mai povestit fostul lider PNL.

Cum mi-am petrecut revenirea lui Antonescu si marea batalie pe ravase colorate Reportaj

"Nu a fost nimic pregatit si nici o reactie la demersul lui Iohannis", a declarat Crin Antonescu.

"Eu spusesem si cu cateva zile inainte de congres ca raman in pozitia pe care am declarat-o si ca, daca exista o sustinere din partea colegilor, nu am niciun motiv sa ma retrag", a mai afirmat fostul presedinte PNL. Acesta si-a reiterat pozitia, intarind: "Daca exista o solicitare pentru candidatura mea, nu am niciun motiv sa ma dau deoparte".

Intrebat daca se considera un candidat mai bun decat Iohannis, acesta a afirmat ca are convingerea ca are sansele sale, dar ca nu tine mortis la aceasta importanta misiune.

"Eu nu sunt, in acest moment, candidat la presedintie"

De altfel, acesta a spus: "Eu nu sunt, in acest moment, candidat la presedintie. PNL nu a desemnat doi prezidentiabili, ci nu a desenat niciunul. Candidatul oficial va fi cel al PNL si PDL".

Crin Antonescu s-a referit si la eventuala influenta a lui Traian Basescu in ceea ce priveste desemnarea candidatului la prezidetiale. "Asupra desemnarii candidatului in PNL, Traian Basescu are o influenta care se poate formula foarte precis: zero".

"Vad din pozitia PDL ca acest partid este la inceputul unui nou drum" a spus el, mentioand ca acesta reprezinta si "despartirea definitiva de Traian Basescu".

Acesta a tinut sa specifice ca nu a fost si nici nu va fi vreodata "candidatul lui Traian Basescu" si ca nu vede de ce ar exista o graba in desemnarea prezidentiabilului, atata vreme cat nici PSD nu si l-a ales.

"N-am niciun fel de surescitare vizavi de asta. Nu stiu deocamdata, nu mai este responsabilitatea mea, nu sunt eu presedintele partidului. Atat timp cat nici PSD nu si-a desemnat candidatul, nu vad de ce am fi mai grabiti decat trebuie", a conchis el.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu prezidentiale, #Antonescu vs Iohannis PNL prezidentiale, #Antonescu candidatura prezidentiale , #PNL