Editorial: Cand va creste mare Crin Antonescu...

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 22:41
4999 citiri
Editorial: Cand va creste mare Crin Antonescu...

Ma tot leg de presedintele PNL probabil deoarece am inca o viziune idilica asupra ce ar trebuie sa insemne un mare lider al dreptei. Probabil mai visez ca, intr-o dimineata, domnul Antonescu se va destepta ca dintr-o coma lunga si va onora steagul sub care lupta.

Este obligat. Pe peretii liberalilor stau niste figuri care au simtit istoria, au adulmecat momentele grele ale tarii lor si au reusit sa-si incuie din demoni pentru a cantari cu luciditate momentul si a-l folosi ca sa destepte viitorul.

Crin Antonescu nu se poate impaca insa cu ideea ca doctorul Raed Arafat a revenit asupra deciziei de a pleca din Ministerul Sanatatii. Crapa de nervi ca Traian Basescu l-a chemat inapoi: "e in stare sa se milogeasca de oameni pe care i-a insultat".

Nu sugerez deloc ca seful statului este vreun pui de Bratieni. Gafa de a nu anticipa consecintele unor vorbe, de a utiliza in adoptarea unei legi fundamentale pentru fiinta nationala calea normala a dezbaterii publice timp de 30 de zile, fara sa genereze un efort colectiv, substantial, de analiza, va costa scump partidul de guvernamant.

Nemaivorbind despre alt cost, suportabil de catre romani, care vor simti cat cinism se afla in articolul din Constitutie unde se garanteaza dreptul la ocrotirea sanatatii.

Desigur ca Traian Basescu s-a prins intr-un tarziu ca intr-un dictionar, sub zicala "a da cu mucii in fasole", ar figura propriul portret. Si desi putea sa continue sa atraga atentia poporului ca nu se pricepe, a avut taria de a da inapoi. Fara sa fie explicit, cu subiect si predicat, si-a marturisit greseala.

Inteleg ca seful liberalilor n-ar fi putut sa procedeze astfel. Pe aceeasi logica, atunci cand se va intalni, impreuna cu Victor Ponta (mult mai intelept in aceste zile), cu premierul Emil Boc, nu va putea doar sa-i comunice ca are trei secunde sa iasa din palatul Victoria, deoarece romanii vor alegeri anticipate. Vor pe naiba!

Acuma, e drept ca potrivit manualului de strategii politice, trebui sa fii inconstient sa dai o mana de ajutor dusmanului pe care vrei sa-l evacuezi de la putere. Numai ca noi, romanii, inca ne cautam definitiile, asteptam de la clasa politica sa ne stranga la piept. 22 de ani nu au fost suficienti sa invatam sa mergem singuri, sa ne convingem ca de efortul nostru personal depinde in cea mai mare masura bunastarea.

Dupa mine, Opozitia ar trebui sa intre in jocul Puterii, sa accepte sa participe cu solutii la iesirea din nebunie, desi spune ca nu a provocat-o. Ar avea de castigat, iar Boc si compania nu ar avea ocazia sa afirme ca este manata de interese meschine.

... Mai ramane insa sa aflam ceva, daca iesirea din coma se va produce...

Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
#Crin Antonescu PNL, #Crin Antonescu Traian Basescu, #proteste Raed Arafat Basescu , #Traian Basescu