Antonescu, ziaristilor: Stiati din vara anului trecut ca a fost cvorum la referendum

Joi, 04 Iulie 2013, ora 18:55 1509 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, le-a spus, joi, ziaristilor, raspunzand unor intrebari, ca stiau din vara anului trecut ca a fost cvorum la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Aflat, joi, in holul Senatului pentru a se reculege la catafalcul fostului premier Radu Vasile, Crin Antonescu a spus ca discuta in alta parte despre recensamant.

"Discutam in alta parte despre recensamant, daca mai e ceva de discutat", le-a spus Crin Antonescu ziaristilor.

Intrebat daca, in opinia sa, a fost cvorum la referendumul din vara anului trecut, liderul PNL a raspuns: "Stiati de atunci ca a fost cvorum".

INS a publicat rezultatele finale ale recensamantului - suntem mai putini romani

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca datele recensamantului releva ca la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%.

Recensamantul rupe coabitarea? Ponta spune ca presedintele trebuia demis, Basescu ii raspunde ca e iresponsabil

Un numar de 16.269.839 de persoane din populatia stabila a Romaniei au 18 ani si peste, aceasta cifra nefiind insa si cea a populatiei cu drept de vot, care nu a fost data joi, la anuntarea rezultatelor definitive privind populatia ale Recensamantului din 2011.

Populatia stabila a Romaniei la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, in scadere cu 1.559.300 de persoane, fata de recensamantul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populatia ale Recensamantului 2011.

Populatia stabila evaluata in cadrul Recensamantului Populatiei si Locuintelor 2011 cuprinde persoanele care au resedinta pe teritoriul tarii pe o perioada de minim 12 luni, indiferent de cetatenie.

Din aceasta populatie, 16.269.839 de persoane au varste de cel putin 18 ani, au spus reprezentantii INS, la intrebarile jurnalistilor, precizand ca aceasta nu este populatia cu drept de vot din Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News