Antonescu: USL e un PSD labartat, nu ma vor sustine la prezidentiale

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 21:25
8303 citiri
Antonescu: USL e un PSD labartat, nu ma vor sustine la prezidentiale
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca USL ar fi trebuit rupt de cand Traian Basescu si Victor Ponta "au pus frumusete de procurori", afirmand ca USL e "un fel de PSD labartat" si ca social-democratii nu il vor sustine la prezidentiale.

"Daca s-ar pune problema sa nu mai avem USL, cauza nu este ca nu mai cred eu ca ma sustin la presedintie, cauza este ca USL este un fel de PSD labartat", a declarat Crin Antonescu, vineri seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Acesta a mentionat ca, de un an de zile, "este limpede ca PSD nu are de gand sa isi tina cuvantul" in ce priveste sustinerea sa pentru alegerile prezidentiale.

Antonescu, ultimatum pentru Ponta - Pana luni sa decida: Guvern cu PNL sau alianta cu Voiculescu

"Lucrurile sunt clare pentru cine are buna credinta, restul sunt comentarii si propaganda. Eu nu am pus pe primul loc acest lucru (sustinerea pentru prezidentiale - n.red.), am spus 'Hai totusi sa tinem aceasta majoritate parlamentara, hai sa tinem acest guvern'.

Daca eu cred ca PSD are cel mai mic gand ca are de gand sa ma sustina la presedintie, e aproape comic. Ar fi comic raspunsul meu ca 'Da'", a precizat liderul liberal.

Antonescu: Poate ca am gresit cand nu am rupt USL

Referitor la pactul de coabitare, Crin Antonescu a afirmat ca, de cand acesta s-a format, liberalii puteau sa rupa intelegerea cu social-democratii, facand referire, printre altele, la numirile procurorilor si la chestiunea Rosia Montana.

"De cand au pus Traian Basescu si Victor Ponta frumusete de procurori, ar fi trebuit sa fie rupt USL. Poate ca am gresit ca nu am facut acest lucru.

Nu am vrut sa rupem USL, nu vrem sa il rupem nici acum, ne gandim la milioanele de oameni care ne-au votat", a aratat presedintele PNL.

Antonescu: Nu vom accepta transformarea USL intr-o mosie a lui Ponta (Video)

Acesta a sustinut ca, daca Victor Ponta va dori sa il impuna pe presedintele PC, Daniel Constantin, pentru functia de vicepremier, "nu putem sa mergem mai departe".

"Daca domnul Ponta doreste sa schimbe datele initiale ale intelegerii politice, - eu ma intreb si de ce mai exista ministri, poate sa existe prim-ministru, cancelaria prim-ministrului si secretarul general -, daca doreste sa umileasca intr-un mod ostentativ PNL, nu se poate acest lucru, trebuie sa renunte la aceasta trasnaie", a explicat Antonescu.

Antonescu: Nu toti au fost la fel de corecti sa se lupte impotriva lui Basescu

Liderul liberal a spus ca nu e problema lui ca presedintele Traian Basescu se afla inca la Palatul Cotroceni, desi a fost demis: "Sa nu mergem mai departe ca toti suntem de vina ca ramas Basescu".

"In interiorul aliantei si in aceasta fratie, nu toti au fost la fel de corecti sa se lupte impotriva lui Basescu. Ce ar trebui sa facem impotriva lui Basescu si nu fac eu?

Cine, de un an de zile, in materie de candidatura prezidentiala, racaie zi de zi si face anti-campanie unui candidat? Eu cred ca toata lumea are ochi de vazut, urechi de vazut si minte, sa gandeasca. Sa ma prefac acum, cu ipocrizie...", a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu ii raspunde lui Constantin: PC nu avea voie sa faca parte dintr-o alta alianta

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti seara, dupa sedinta USL sustinuta impreuna cu primii doi oameni din PNL - presedintele Crin Antonescu si prim-vicepresedintele Klaus Iohannis - ca a propus ca toate cele patru partide de guvernamant sa fie reprezentate la nivel de vicepremier, lucru cu care liberalii nu au fost de acord, deoarece cel de-al patrulea vicepremier urma sa fie presedintele PC, Daniel Constantin.

Victor Ponta si Crin Antonescu s-au atacat in nenumarate randuri in ultimele zile, presedintele PNL spunand despre premier ca "s-a dus la Barroso sa-i dea lista de comenzi, ca la chelneri", in timp ce presedintele PSD a spus despre Crin Antonescu ca a stat in preajma lui Traian Basescu si are acelasi limbaj ca seful statului.

Ulterior, vineri, Ponta a tinut sa asigure ca USL nu se va rupe: "Am ales, ca si in 2014 si in 2015 si in 2016, formula de succes care a permis aceste rezultate (economice - n.red.), si anume Uniunea Social Liberala, sa o pastram. Cea mai buna formula de guvernare este USL. Sunt extraordinar de fericit alaturi de membrii Guvernului, de ceea ce am confirmat azi, ca in 2013 am facut treaba buna in economie"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu USL PSD labartat, #Antonescu PSD sustinere prezidentiale, #Antonescu rupere USL, #Antonescu lupta Basescu , #USL