Antonescu, replica lui Basescu: Se face ca nu intelege. DNA ii protejeaza pe oamenii apropiati lui

Marti, 27 August 2013, ora 16:33
3620 citiri
Antonescu, replica lui Basescu: Se face ca nu intelege. DNA ii protejeaza pe oamenii apropiati lui
Foto: Arhiva

Crin Antonescu a acuzat marti, din nou, Directia Nationala Anticoruptie ca ii "protejeaza" pe oamenii apropiati presedintelui Traian Basescu.

"Nu are rost sa se prefaca (Traian Basescu n.red.) ca nu intelege. Suspiciunea mea este ca DNA protejeaza oamenii apropiati lui Traian Basescu. Eu nu am solicitat DNA-ului sa nu mai cerceteze liberali, ci sa cerceteze pe toti cei care sunt de cercetat", le-a explicat Antonescu jurnalistilor, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Declaratia vine in contextul in care presedintele Traian Basescu a spus luni ca liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, precum si presedintele PDL, Vasile Blaga, ar trebui sa aiba "grija" de "infractorii" din partidele lor.

Anterior conferintei sefului statului, la investirea in functia de ministru al Transporturilor a Ramonei Manescu, Basescu a facut o aluzie ironica la o declaratie din weekend a lui Antonescu, in care acesta acuza ANI si DNA ca ii incheteaza cu dedicatie pe liberali.

De ce a plecat Crin Antonescu in timpul discursului lui Basescu

Antonescu nu mai era insa in sala la momentul discursului presedintelui, parasind ostentativ incaperea. Rugat sa explice de ce a facut acest gest, liderul PNL a spus ca nu-l interesa ce are de spus presedintele.

"Era vorba de investirea unei colege, Ramana Manescu, care a meritat sa aiba aceasta ceremonie savarsita si la care, ca sef al Senatului, aveam obligatia de a merge. Investirea s-a savarsit si domnul Basescu urma sa tina un discurs. Pe mine nu m-a interesat pentru ca nu mai cred in discursurile lui Basescu asa ca m-am retras", a declarat Crin Antonescu la iesirea de la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Ce s-a discutat in cadrul reuniunii informale a liderilor USL

In ceea ce priveste reuniunea informala a liderilor USL, de la sediul PNL, de luni, Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca nu s-au discutat probleme importante si nimic din ceea ce s-ar fi speculat in presa.

"Am schimbat doar cateva vorbe cu el (Victor Ponta n. red.). Am vorbit un pic despre europarlamentare, despre situatia actuala si despre guvernare. Trebuia sa plece la Chisinau iar eu la Palatul Cotroceni", a declarat Antonescu.

Victor Ponta si Dan Voiculescu au ramas pentru un timp in sediul PNL la finalul reuniunii informale a USL de luni dupa ce liderul PNL, Crin Antonescu, a plecat la Palatul Cotroceni pentru a participa la ceremonia de depunere a juramantului Ramonei Manescu.

Antonescu, de acord cu propunerea ca toti romanii sa depune declaratii de avere

Cat despre propunerea guvernului de a obliga toti romanii sa ofere declaratii de avere, Antonescu a spus ca nu cunoaste forma proiectului dar ca sustine ideea ministrului Chitoiu.

"Nu cunosc forma, nu am apucat sa vad. Ideea de a ne apropia cu Fiscul de tipul institutiilor occidentale, mai ales a celor americane, este o idee corecta. Cum anume este formulata hotararea de guvern inca nu cunosc", a mai declarat Crin Antonescu.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Antonescu DNA Basescu lideri , #Traian Basescu