Antonescu ramane pe pozitii: Ponta nu are calitatea in care sa fie sau nu de acord cu propunerile PNL

Luni, 17 Februarie 2014, ora 13:07
2851 citiri
Antonescu ramane pe pozitii: Ponta nu are calitatea in care sa fie sau nu de acord cu propunerile PNL
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca Victor Ponta nu nu are calitate in care sa fie de acord sau nu cu propunerile liberalilor pentru schimbarile din Guvern, ci este in masura numai sa precizeze daca poate lucra cu o anumita persoana.

"Ponta nu este, nici prin functie, nici prin situatia sa in general, in vreo calitate sa fie de acord sau sa aseze cum doreste propunerile PNL. El are dreptul doar de a spune despre cutare 'nu pot sa lucrez cu el, este incompetent' (...) Nu domnul Ponta face ordine, este o chestiunea simpla si cred ca toata lumea va intelege", a precizat Antonescu.

Totodata, liderul liberal a sustinut ca presedintele Traian Basescu si Victor Ponta l-au sprijinit pe Klaus Iohannis, spunand ca venirea lui ar fi un castig pentru Guvern. De asemenea, Antonescu a spus ca liberalii nu au cerut nimic in plus si ca ultimatumul ramane, simbolic, acelasi: Ponta sa aleaga intre Klaus Iohannis si Dan Voiculescu.

Ponta il accepta pe Iohannis la MAI - cum ramane cu functia de vicepremier

"Noi nu am cerut nimic in plus, doar venirea in Parlament (a unor noi ministri liberali - n.red.), dar care nu inseamna extinderea Guvernului", a mentionat Antonescu, in contextul in care Ponta a cerut ca Executivul sa functioneze cu patru vicepremieri, printre care si presedintele PC, Daniel Constantin.

"Pe scurt ramane cum a vorbit, Ponta are de ales, in mod simbolic, intre Klaus Iohannis si Dan Voiculescu. (...) Cum sa facem alta propunere cand Basescu si Ponta s-au intrecut in a saluta venirea lui Iohannis, spunand ca e asa un mare castig, cum sa schimbam cand am facut o propunere asa buna?", a spus Antonescu.

La scurt timp de la afirmatiile lui Crin Antonescu, Victor Ponta a anuntat ca a renuntat la functia de vicepremier pentru Daniel Constantin si ca se va mentine formula existenta, cu trei viceprim-ministri.

Primul semn de pace in USL: Ponta renunta la Constantin, Iohannis vicepremier pe Finante

"Am apreciat si propunerea fostului premier Tariceanu, sa continuam ca in 2012, cu trei prim-ministri. (...) Imi doresc ca Klaus Iohannis sa fie in Guvern, astazi il propun", a asigurat Ponta, luni, inainte de inceperea negocierilor cu partenerii de guvernare.

Intalnire Ponta-Antonescu: Liderii USL hotarasc soarta PNL la guvernare

Liderii USL se intalnesc, luni, pentru a relua discutiile referitoare la schimbarea structurii Guvernului. Negocierile anterioare dintre PSD si PNL au esuat, Antonescu cerandu-i premierului sa aleaga intre Klaus Iohannis si Dan Voiculescu.

Vicepresedinti PNL cer ruperea USL: Sustinem iesirea de la guvernare

De asemenea, liberalii s-au reunit, duminica, intr-o sedinta de urgenta care a durat aproape cinci ore si in care s-ar fi pus in discutie iesirea PNL de la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Victor Ponta, #Crin Antonescu USL, #Crin Antonescu Ponta Iohannis , #USL