Antonescu: Ponta nu intelege si nu practica asa cum se cuvine separatia puterilor in stat

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 17:08 3390 citiri
Foto: Crin Antonescu/Facebook

Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca Victor Ponta nu intelege si nu practica separatia puterilor in stat.

"Avem de-a face, din pacate, cu un partener - si ma refer la Victor Ponta si la partidul pe care domnia sa il conduce - care nu intelege si nu practica asa cum se cuvine separatia puterilor in stat intre Executiv si Legislativ. Un prim ministru si un partid care cred ca deciziile se iau la partid, se comunica de la Palatul Victoria si se executa la Palatul Parlamentului. Nu, asta nu, niciodata! (...)

Asta nu s-a intamplat si nu se va intampla cata vreme PNL va fi la Putere. Este un principiu fundamental si, daca nu il respectam, atunci chiar nu ne trebuie Parlament", a afirmat Crin Antonescu, duminica, in fata participantilor la Conferinta de alegeri a PNL Hunedoara.

Antonescu: Iohannis, viitorul premier - Ponta va sta in functie cel mult pana la toamna

Potrivit acestuia, "Parlamentul este altceva decat cred uneori domnii Ponta si Zgonea, impreuna si separat".

"Intr-un atac populist de o mare gravitate la adresa ideii de democratie, Traian Basescu, Emil Boc si PDL au facut un tapaj intreg in Romania pentru desfiintarea uneia dintre Camere, pentru reducerea Parlamentului, pentru ca, de fapt, nu puteau sa spuna ceea ce isi doreau: sa nu mai avem Parlament deloc.

Antonescu: Daca se va rupe USL, cel mai corect ar fi sa facem alegeri anticipate

Ei bine, ne-am luptat, am infiinatat USL, am impiedicat acest lucru, dar l-am impiedicat pentru a apara Parlamentul, pentru a avea Parlamentul, pentru a folosi democratic Parlamentul. Parlamentul este altceva decat cred uneori domnii Ponta si Zgonea, impreuna si separat", a spus Antonescu.

Antonescu: PSD nu mai are timp sa se prefaca

Duminica, la Sala Sporturilor din Deva are loc Conferinta Teritoriala PNL Hunedoara pentru alegerea presedintelui si a noii echipe de conducere. Pentru sefia PNL Hunedoara singurul candidat este Mircea Molot, care vrea sa obtina al doilea mandat.

La Conferinta teritoriala de alegeri participa 1.200 de delegati din toate organizatiile PNL din judetul Hunedoara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News