Antonescu: Ponta, mai nefrecventabil decat Basescu si infinit mai periculos. Ghita premier? (Video)

Marti, 27 Mai 2014, ora 22:55
7724 citiri
Antonescu: Ponta, mai nefrecventabil decat Basescu si infinit mai periculos. Ghita premier? (Video)
Foto: Realitatea Tv

Liderul interimar al PNL, Crin Antonescu, a spus marti seara ca, daca Victor Ponta va fi presedinte al Romaniei, l-ar putea pune premier pe Sebastian Ghita.

"Trebuie sa facem ce e politic fezabil ca Victor Ponta si PSD sa nu castige si Presedintia. In seara cu exit-poll-urile, un partid a castigat si au venit diverse generatii ale partidului, ilustrate de dl Iliescu si dl Dragnea, care au inceput sa isi dea coate, sa faca glume si sa se refere nu la scorul lor, ci sa se refere la faptul ca e distrus Antonescu, e distrus PNL.

Ei aveau o problema cu Antonescu, unul dintre ceilalti competitori, mic, amarat.

Ponta a venit si a spus toti sa treaca la locurile lor. O forta politica de asemenea comportament mincinos, demagogic, arogant, sfidator... Iti vine sa il intrebi: 'Domnule, sefu, cum ii zic ei, dar opozitie cine mai face, vrei sa cantam toti Cantarea Romaniei, sa mergem toti la Gadea, sa ne imbracam in gimnasti?'", a spus Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Antonescu: Strategic, a pierdut PSD - Cu 37% si cu operatiunea PNL Tariceanu

Acesta a inaintat si cateva supozitii privind numele premierului care ar putea fi numit de Victor Ponta, daca acesta ar ajunge presedinte al Romaniei.

"Cred ca il va pune pe dl Ghita premier, ce sa ne mai jucam cu dl Dragnea... Sau pe dl Banicioiu. Dl Dragnea are niste tuse personale", a sustinut liderul liberal.

Presedintele interimar al PNL a precizat ca nu vrea sa regrete "vremurile lui Basescu", afirmand insa ca Victor Ponta este "mai nefrecventabil decat Basescu", "infinit mai periculos" decat seful statului, adaugand ca "marele pericol este pericolul rosu".

"Nu vreau sa ajung sa plang dupa Basescu cum am plans dupa Nastase. Nu vreau sa zic ca Basescu era mic copil pe langa Ponta. (...) Imi pare rau ca lucrurile au ajuns asa. Adrian Nastase era un om mult mai sensibil si care avea niste sanatoase inhibitii, poate date din cauza culturii sau poate date datorita bunului simt pe care il avea", a afirmat liderul liberal.

Acesta a criticat faptul ca Victor Ponta face referire la trecerea PNL de la ALDE la PPE, in Parlamentul European.

PNL trece la PPE - Ponta: Tradatorii si traseistii sunt primiti, dar dispretuiti (Video)

"Prim-ministrul Romaniei se inversuneaza ca noi am intrat in PPE. Asta e treaba de prim-ministru? Ati mai vazut un prim-ministru care sa vorbeasca despre soarta unui partid?

(...) Dl Ponta e de o incultura crasa. El crede ca liberalismul e cu bani. Sigur ca liberalismul economic are importanta lui. Oamenii astia nu inteleg ce inseamna liberalism. Ma acuza pe mine ca ce dreapta, ce liberal sunt eu ca am lucrat numai la stat?", a intrebat Crin Antonescu.

Despre o candidatura la presedintia PNL: "Sper sa nu fie nevoie"

Liderul liberal a precizat, vorbind despre discutiile despre o unire a dreptei, ca acestea se poarta doar cu PDL, respectiv presedintele Vasile Blaga, si cu Mihai Razvan Ungureanu. El a exclus o discutie cu Traian Basescu, Elena Udrea si cu vreun reprezentant al PNTCD, despre care a afirmat ca "a incaput pe mana unor sarlatani politici, a unor escroci, ma refer la domnul Moisescu".

PDL si PNL incep negocierile. Blaga: Fuziune? Mi-as dori si maine dimineata

Intrebat daca va candida din nou la presedintia partidului, Crin Antonescu a precizat: "Nu stiu, sper sa nu fie nevoie. Ce inseamna acest lucru? Este esential pentru mine nu sa fiu eu sau sa fie altcineva, este esential, vital, ca PNL sa-si continue identitatea".

Antonescu nu stie daca va candida la Congresul PNL, la care se decide prezidentiabilul

Referitor la Calin Popescu Tariceanu, a spus ca acesta "poarta cadavrul USL" si ca nu se poate ca fostul premier sa revina in PNL, dupa ce a plecat: "Maine - poimaine vine si dl Iliescu sa se inscrie in PNL".

Vinovatii lui Antonescu pentru scorul mic de la europarlamentare: Vosganian, Radu Stroe...

Crin Antonescu a vorbit si despre vinovatii pentru scorul mic al PNL de la alegerile europarlamentare, unde partidul a obtinut cu mult sub tinta de 20 de procente, rostind nume precum Varujan Vosganian si Radu Stroe.

Rezultate alegeri europarlamentare: Reactiile liderilor PNL din tara: nu se vrea demisia lui Antonescu

"Eu sunt cel care a demisionat, Klaus Iohannis a demisionat, restul BPC a demisionat. Ne-am asumat nerealizarea unui obiectiv. In continuare, cred, insa, ca 20% era perfect posibil. Stiu si lucrurile care puteau fi facute mai bine.

Toata lumea stia ce situatie avem noi in presa, ca pe seama noastra se vor debita minciuni intr-o presa in care nu exista nicio regula - Romania TV -, consumatorii de presa sunt intoxicati cu produse false.

(...) Daca oameni ca marele Varujan Vosganian, pe care in fiecare guvernare il chemam ministru, daca s-ar fi implicat in campanie, cu verbul sau extraordinar, poate aveam niste puncte in plus. Daca oameni cu functii importante in PNL, care i-a facut ministri, nu ar fi stat la usa PSD, toate aceste lucruri se aduna. Dar n-am cerut o nebunie. Am cerut ceva real, nu s-a realizat", a spus Crin Antonescu, care a mai precizat ca s-a referit la fostul ministru de Interne Radu Stroe.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Crin Antonescu declaratii Ponta, #Antonescu Ponta Ghita premier, #Antonescu discutii PDL, #Antonescu rezultate europarlamentare, #Antonescu dreapta unita , #presedinte PNL