Antonescu: Nu mai sunt prieten cu Ponta. Am inghitit provocari, lucraturi la vedere

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 00:03
7260 citiri
Antonescu: Nu mai sunt prieten cu Ponta. Am inghitit provocari, lucraturi la vedere
Foto: Realitatea TV

Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat, marti seara, ca nu este prieten cu Traian Basescu, drept raspuns afirmatiei lui Victor Ponta, care a apreciat ca liderul PNL are acelasi limbaj ca al sefului statului de cand e prieten cu acesta.

"Nu sunt prieten cu Basescu, dar nu mai sunt nici cu Victor Ponta. Cu Ponta sunt asociat politic si vreau sa duc la bun sfarsit acest parteneriat", a spus Crin Antonescu la Realitatea TV.

Victor Ponta: De cand Antonescu e prieten cu Basescu, are acelasi limbaj

Liderul PNL a explicat in aceeasi emisiune ca, din punctul sau de vedere, USL va dura pana in 2016, dar ca exista si anumite situatii care ar putea duce la sfarsitul acordului cu PSD.

"Stiti cand nu o sa mai fie USL? Noi am facut USL nu ca sa fim siguri ca vom castiga alegerile, nu ca nu mai are Basescu loc de jocuri politice, nu ca Ponta sa fie premier, am facut aceste lucruri pentru ca Romania sa mearga inainte, sa iasa dintr-o fundatura in care a intrat in ultimii ani. In momentul in care devine limpede ca partenerii nostri vor sa faca altceva decat am spus in fata oamenilor...", a spus el.

Mai mult, spune Antonescu, el a acceptat toate lucrurile care nu i-au fost pe plac tocmai pentru a fi sigur ca isi respecta cuvantul dat oamenilor.

"Am inghitit toate aceste lucruri, provocari, lucraturi la vedere vreme de un an de zile, pentru ca mi se pare ca trebuie sa luptam pana la ultima sansa sa facem ceva. In momentul in care ultima speranta ca putem face ceea ce am promis s-a dus, atunci s-a terminat si USL. Nu am de unde sa stiu cand se va intampla", a mentionat Antonescu.

Presedintele PNL a admis ca in anii de cand exista USL au fost multe nemultumiri care pot fi definite ca "dezamagiri", dar ca nu e momentul sa vorbeasca despre ele acum.

Crin Antonescu a sustinut luni ca nu are nevoie de un certificat de anti-basist si ca nu el este cel care, dupa o victorie coplesitoare in alegeri, s-a dus sa incheie un pact cu Traian Basescu. Mai mult, liderul PNL a spus ca el nu s-a dus sa ii dea presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "lista de comenzi ca la chelneri".

In replica, Ponta a declarat, marti, ca Antonescu "de cand e prieten cu Basescu, are acelasi limbaj".

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Crin Antonescu prieten Basescu, #Crin Antonescu Traian Basescu, #Crin Antonescu chelner Barroso , #presedinte PNL