Antonescu nu mai e asa convins: Probabil nu sunt motive pentru comisie de ancheta

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 20:29 3182 citiri
Foto: Arhiva

Liderul PNL, Crin Antonescu, a reactionat la anuntul facut de Victor Ponta cu privire la constituirea unei comisii care se ancheteze implicarea anumitor institutii ale statului in achizitionarea unor terenuri din judetul Calarasi, de catre fiica cea mare a lui Traian Basescu.

"Daca lucrurile sunt atat de clare, foarte bine, Parlamentul nu are nicio problema. (...)

Lucrurile s-au inteles un pic gresit, nu era o comisie de anchetare a presedintelui, ci de anchetare a implicarii domnului procuror sau a institutiei respective. Daca din punctul de vedere al ANRP actiunea procurorului a fost una corecta, probabil ca nu mai sunt motive. Nu stiu, nu eu am avut aceasta initiativa, am spus doar, sigur, ca, daca exista elemente, Parlamentul poate sa faca o comisie. Daca nu exista, nu exista", a sustinut miercuri presedintele PNL.

Seful de la retrocedari, de acord cu verificarea terenurilor lui Basescu: Am avut semne de intrebare

Anterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca este "total de acord" cu ideea constituirii unei comisii parlamentare de ancheta in cazul terenului achizitionat de fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana, in judetul Calarasi.

In aceeasi zi, premierul anunta, ca a discutat, in cadrul unei intalniri cu grupurile PSD, despre constituirea a doua comisii de ancheta pentru retrocedarile din Ardeal si implicarea unor institutii ale statului in achizitionarea de terenuri pentru persoane private, amintind de "Cazul Calarasi", judet in care fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a cumparat recent un teren de peste 300 de hecatre.

Seful Executivului a declarat ca una dintre comisiile parlamentare ar urma sa ancheteze felul in care au fost facute retrocedarile de catre ANRP, iar cealalta ar urma sa se ocupe cu anchetarea anumitor implicari ale unor institutii sau ale unor persoane din conducerea unor institutii publice in achizitionarea unor terenuri pentru persoane private.

De curand, Ioana Basescu a achizitionat un teren de peste 300 de hectare in localitatea calaraseana Nana, fiind sfatuita de consilierul prezidential Adrian Radulescu. Pamantul a fost cumparat cu banii obtinuti dintr-un credit ipotecar de peste un milion de euro, bani la care s-au adaugat 280.000 de euro pe care fiica presedintelui ii avea deja.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News