Antonescu: Nu doresc sa candidez la Presedintia Romaniei. Iohannis va fi ales presedintele PNL

Joi, 26 Iunie 2014, ora 23:17
3495 citiri
Antonescu: Nu doresc sa candidez la Presedintia Romaniei. Iohannis va fi ales presedintele PNL
Foto: Arhiva

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a declarat, joi seara, ca nu doreste sa candideze la Presedintia Romaniei si ca este exclusa si o candidatura la sefia partidului.

Intrebat, in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, daca va candida la presedintia PNL, la Congresul de sambata, Antonescu a raspuns: "Nu, exclus". In plus, el a precizat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "va fi ales cu un scor considerabil" presedinte al partidului.

De asemenea, fostul presedinte al Senatului a intarit si ca nu doreste sa candideze la alegerile prezidentiale.

"Am repetat de curand: Nu doresc sa candidez, consider ca trebuie cautata o varianta cu mai multe sanse.

Nu-mi doresc si am facut acest pas in spate ca sa se gaseasca o solutie in care sa creada mai multi oameni si pe care sa o sprijine mai multi oameni - ma refer si la PNL, ma refer si la partenerii viitori de coalitie, acele zone ale societatii civile interesate.

(...) Daca voi fi sau nu candidat, nu e decizia mea. Pana la confruntarea finala din campania electorala mai e", a afirmat Crin Antonescu.

Fostul presedinte PNL a subliniat ca nu va fi spectator la lupta pentru Cotroceni, indiferent cine va fi candidatul dreptei la prezidentiale: "Klaus Iohannis porneste ca favorit, pentru ca nu vad din toate grupurile de dreapta cine ar avea ceva sa nu-l accepte pe dl Iohannis".

Totodata, senatorul liberal a spus ca nu are in analizele sale pentru alegerile prezidentiale numele directorului SIE, Teodor Melescanu, dar si ca Victor Ponta va fi candidatul PSD.

"Victor Ponta ramane candidatul cel mai redutabil al PSD, chiar nu cred ca va fi alt candidat. Nu cred in independenti, nu cred in ipoteza Isarescu, George Maior, Sorin Isarescu...

Ioan Rus cred ca e mai degraba o ipoteza de prim-ministru, daca Victor Ponta castiga Presedintia", a precizat senatorul PNL.

Despre fuziunea PDL-PNL

Fostul presedinte liberal a comentat si subiectul fuziunii PDL-PNL, afirmand ca o discutie despre acest eveniment nu are rost, din cauza dezechilibrului intre stanga si dreapta: "In dreapta avem o scindare cel mai adesea fratricida".

"Aceasta fuziune e foarte greu de facut, are nevoie de lideri foarte puternici care sa o construiasca si sa o impuna democratic", a subliniat Antonescu, adaugand ca nu va negocia numele PNL, in cadrul viitoarei constructii.

In schimb, fostul lider PNL a spus ca PDL ar fi luat 20 la suta la alegerile europarlamentare, daca ar fi fost in locul partidului sau, care la randul sau ar fi obtinut 8-9 procente in situatia democrat-liberalilor.

"Evenimentele din vara lui 2012 trebuie sa te determine sa intri in PPE"

Crin Antonescu i-a raspuns si colegei sale, Norica Nicolai, care a afirmat ca fostul presedinte liberal a renuntat la tot pentru ca sotia sa, Adina Valean, sa poata ajunge vicepresedinte al Parlamentului European.

Disputa in PNL din cauza sotiei lui Crin Antonescu - Norica Nicolai face acuzatii grave

"Doamna Norica Nicolai s-a descalificat. Un om care sta 5 ani in Parlamentul European stie ca nu asa se fac lucrurile in Parlamentul European.

De multi ani de zile si intr-o coplesitoare majoritate, liberalii vor sa mearga in PPE. Evenimentele din vara lui 2012 trebuie sa te determine sa intri in PPE", a mai spus fostul presedinte al Senatului.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Crin Antonescu candidat presedintie, #Antonescu candidat prezidentiale, #Antonescu fuziune PDL PNL, #Antonescu raspuns Norica Nicolai , #PNL
Comentarii
Poza Talleyrand53
Talleyrand53
rank 3
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Păcală stringând din sac: „Nu vreau să fiu Primar în sat!”.