Antonescu: Nu avem sanse sa o inlocuim pe Anastase, este "limpede"

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 18:501315 citiri
Antonescu: Nu avem sanse sa o inlocuim pe Anastase, este "limpede"
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca este "limpede" ca USL nu are in Camera Deputatilor majoritatea necesara declansarii procedurii de inlocuire din functie a Robertei Anastase, demers anuntat de liderul PSD, Victor Ponta.

"Deocamdata, cata vreme nu avem majoritate, noi (liberalii, n.red.) am fost mai rezervati in legatura cu asta. O sa discutam acum impreuna cu cei din PSD sa vedem ce-i de facut mai departe. Dar e limpede, in Camera nu suntem in situatia de a fi in majoritate", a declarat Antonescu la inceputul sedintei USL, referitor la sansele Opozitiei de a o schimba din functie pe presedintele Camerei, Roberta Anastase.

Intrebat daca este de parere ca USL trebuie sa renunte la initiativa anuntata de Ponta, el a precizat ca USL urmeaza sa ia o decizie in acest sens in sedinta din aceasta dupa-amiza.

"Dar eu nu am initiat niciun demers sa renunt la el. Deocamdata USL nu a luat nicio hotarare", a declarat Antonescu.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca USL a finalizat cererea de revocare a Robertei Anastase, pe care o vor cere trecuta pe ordinea de zi la primul plen, desi puterea a anulat toate sedintele "pana la Paste", si a completat ca, ulterior, PDL isi va putea desemna un inlocuitor la sefia Camerei.

"Am aprobat textul cererii de revocare, cerere pe care o vom depune la prima sedinta de plen. Se pare ca cei de la PDL s-au speriat foarte tare, am aflat ca au anulat toate sedintele pana la Paste (...) Cred ca ei chiulesc de la serviciu ca sa nu o schimbam pe Roberta Anastase. E o nerusinare ce fac", a precizat Ponta. El aCa adaugat ca a lucrat la cererea de revocare cu liderul deputatilor PDL, Calin Popescu Tariceanu.

El a subliniat ca in cererea de revocare au fost mentionate "fraudari succesive", completand, din nou, ca la prima sedinta de plen opozitia va cere introducerea cererii de revocare.

Intrebat in baza caror articole este scrisa cererea de revocare, presedintele PSD a invocat prevederile constitutionale si din Regulamentul Camerei "care privesc sanctionarea unei persoane din conducerea Camerei sau a Senatului, decizia se poate lua prin votul plenului". Ponta s-a aratat convins ca cererea de revocare va trece la vot, iar democrat-liberalii vor nominaliza, apoi, pe altcineva, dar "o persoana corecta".

"Daca ar exclude-o pe doamna Anastase, nu pe domnul Preda, ar avea de castigat in fata oamenilor", a mai punctat Ponta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News