Antonescu: Nu am fost de acord cu semnarea pactului dintre Basescu si Ponta

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 23:30
5040 citiri
Antonescu: Nu am fost de acord cu semnarea pactului dintre Basescu si Ponta

Copresedintele Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a declarat ca nu a fost de acord cu semnarea pactului dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, catalogandu-l "comic".

Antonescu a precizat ca si-a exprimat parerea si in cadrul intalnirii de la Cotroceni in cadrul careia s-a oficializat documentul.

"Eu am fost si sunt alaturi de Victor Ponta in toate demersurile si eforturile sale pentru ca in Romania politica sa se desfasoare pe un fagas normal, de asta am acceptat sa-l insotesc. Ca eu cred ca nu trebuia un astfel de acord, e alta poveste. Textul este comic, dar nu ii poate angaja decat pe cei doi semnatari. Eu am mers impreuna cu Victor Ponta la invitatia si insistentele lui, intelegand contextul si intentiile bune ale premierului. Istoria nasterii ideii nu o cunosc si sincer nu ma intereseaza", a spus Crin Antonescu, miercuri seara, la Realitatea TV.

Acordul dintre Ponta si Basescu, publicat - vezi ce contine (Video)

Crin Antonescu a precizat ca nu a citit tot textul acordului, dar considera ca "anumite pasaje sunt penibile".

"Victor Ponta a avut intentii foarte bune si sunt alaturi de el in incercarea de a face din acest text o premisa de normalitate. Nu puteam impiedica fizic semnarea textului. Situatia este cu atat mai penibila, penibil spre grotesc, prin modul fizic in care domnul Basescu a facut-o cunoscuta intregii Europe, modul in care alerga cu foile dupa importanti demnitari europeni. Eu nu-l condamn pe Victor Ponta ca a semnat. Sunt solidar cu el", a mai spus Antonescu.

Ponta explica acordul de la Cotroceni: O criza politica ar fi fost un lucru foarte rau

Biroul de presa al Guvernului a dat publicitatii, miercuri dupa-amiaza, continutul acordului semnat de catre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu. Documentul contine sapte puncte principale, fiind denumit "Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si primul-ministru al Guvernului".

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat ca acordul a prevenit aparitia unei noi crize politice in Romania.

"Este un acord care preia prevederi constitutionale si prevederi de buna functionare a statului", a spus premierul, miercuri, la prezentarea noului Cabinet, dupa ce a fost intrebat ce scrie in acordul semnat cu Traian Basescu.

Potrivit lui Ponta, acordul este unul de colaborare institutionala, care prevede principii si valori comune, dar si orientarea strategica a Romaniei, iar o anumita parte a acordului "vorbeste despre conduita publica a celor doi semnatari, apropo de modul de adresare si respectarea functiilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#acord Traian Basescu Victor Ponta, #pact Traian Basescu Victor Ponta , #Victor Ponta