Antonescu: MRU nu poate fi credibil ca sef PDL. Singurul cu o sansa - Basescu

Joi, 14 Iunie 2012, ora 21:06
5617 citiri
Antonescu: MRU nu poate fi credibil ca sef PDL. Singurul cu o sansa - Basescu
Foto: Romania Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat, joi seara, de ce fostul premier Mihai Razvan Ungureanu nu poate deveni credibil in fata populatiei si a comentat situatia critica in care se afla PDL.

"Daca noi, USL-ul, vom fi la putere, vom fi obligati sa discutam cu oricine va veni la Opozitie, de vreme ce electoratul ii va trimite in Parlament, va trebui sa dialogam cu ei.

Eu nu fac pronosticuri, dar problema lui Mihai Razvan Ungureanu este una singura: el are destule date pentru a fi un personaj public important, insa are o malformatie politica, nimeni nu poate fi credibil, decat cu conditia ruperii de Traian Basescu. Insa el a facut o greseala, dupa ce a cazut de la putere, s-a dus la vila de la Neptun a lui Basescu, unde nu a fost primit. Mi s-a parut un gest simbolic", a opinat Crin Antonescu, la Romania Tv.

El a precizat ca PDL va supravietui doar daca va renunta la Basescu, insa nu crede ca cineva va face acest lucru, considerand ca Vasile Blaga a dovedit ca e omul lui Basescu, cand a zis ca au fost doi Mesia, iar pe unul l-au avut ei, referindu-se la presedinte.

Intreaba conducere a PDL si Emil Boc si-au dat demisia

"Avem de-a face cu deriva unei bande, e un soi de 'scapa cine poate', ei raman cat raman impreuna, tinuti de frica disparitiei politice si de asteptarea directivei de la Basescu. Singurul care ar mai putea lupta pentru PDL ar fi Basescu, insa nu cred ca el va pleca de la Cotroceni si se va intoarce la sefia partidului", a precizat liderul PNL.

Toata conducerea PDL a demisionat, joi seara, dupa intrunirea Colegiului Director, unde s-a discutat despre viitorul partidului dupa rezultatele alegerilor locale.

PDL sa dispara!

El si-a reiterat pozitia fata de PDL, considerand ca acesta ar trebui sa dispara de pe scena politica.

"Cei care ma acuza de disparitia pluralismului se insala. Un alt mare partid, ma refer la PNTCD, a disparut, dar nu si Opozitia. Vreau sa dispara odata cu Traian Basescu, nu mi se pare corect ca el sa intre la apa, din punct de vedere politic, si partidul sa iasa la suprafata", a adaugat Crin Antonescu.

"Cred ca degringolada e mai accentuata, mai spectaculoasa, mai jalnica, pentru ca lor le lipseste esenta, pentru ca Basescu nu e acolo, sa le spuna ce sa faca", a continuat acesta.

Liderul PNL a mai spus ca a fost o gafa din partea pedelistilor sa il invite pe Traian Basescu la intalnirea PDL, deoarece era "logic" ca acesta nu va veni.

Basescu, invitat la sedinta conducerii PDL de la ora 14.00 - Surse

"Teama unora este ca USL va obtine un scor foarte mare la alegerile parlamentare, dar sunt constient de riscuri si in legatura cu alegerile locale, si noi traim ingrijorarile unei victorii, nimanui nu-i scapa ca dezechilibrul in scena politica transmite ingrijorari. USL va lua toate fotoliile din Parlament, iar pluralismul va fi asigurat din interiorul aliantei noastre", a sustinut liderul PNL.

"Nu cred ca PDL va renaste, personajele de acolo nu au curajul de a se lupta", a mai spus Crin Antonescu.

Nu o voi primi pe Elena Udrea in PNL

Legat de demisia Sorinei Placinta de la PDL si inscrierea ei in PNL, Crin Antonescu a mentionat ca a acceptat acest traseism politic doar pentru a-si mentine o majoritate in Parlament, la alegerile din noiembrie.

Sorina Placinta a demisionat din PDL - se inscrie in PNL (Video)

"Mai bine un PD-ist sadea, decat un liberalist tradator. Putini fosti membrii ai PNL care s-au dus la PDL au sansa sa fie reprimiti. Nu o vreau pe Udrea, ea ar trebui sa incerce mai intai in PSD, ca de acolo a debutat", a adaugat Crin Antonescu.

El a sustinut ca dezbinarea PDL este binemeritata, insa acest lucru se poate intampla oricui, daca se fac aceleasi greseli.

"Pentru PNL, doctrinele au fost importante mereu, mai ales in anii '90, cand vorbeam despre valori cu adevarat de dreapta, si am facut-o timp de douazeci de ani. Fara noi, toata harta Romaniei ar fi fost rosie, iar asta nu ar fi fost un lucru bun, e foarte clar ca PNL ramane de dreapta si afirma valorile de dreapta", a mai spus liderul PNL.

Nu cred ca va fi prea curand un lider politic de forta lui Basescu

Antonescu a subliniat ca presedintele va da un model de demisie demna.

"Basescu ar fi trebuit sa aiba curajul de a-si asuma caderea PDL-ului. Acum, cand il scufunda, il scufunda definitiv. Azi (joi - n.red.) ar fi trebuit sa demisioneze si sa apuce din nou de politica in Opozitie. Nu cred ca va fi prea curand un lider politic de forta lui, care sa adune in jurul sau si sa creasca un partid ca Basescu. Ar trebui sa intelegem toti ca trebuie sa renuntam la proiectul de a face un partid-stat", a mai sustinut acesta.

El a declarat ca PDL va obtine acelasi scor si la parlamentare, ca cel de la locale si ca obligatia USL e sa castige majoritatea in Parlament si sa guverneze un ciclu electoral.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Crin Antonescu malformatie politica MRU, #Crin Antonescu MRU presedinte PDL, #Antonescu demisie Emil Boc, #Antonescu demisie conducere PDL, #Antonescu disparitie PDL , #presedinte PNL