Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu: Klaus Iohannis nu incapea in barcuta in care a incaput Dragnea

Joi, 22 Mai 2014, ora 22:30
3372 citiri
Antonescu: Klaus Iohannis nu incapea in barcuta in care a incaput Dragnea

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a reluat joi seara discutia despre ruperea USL, afirmand ca Uniunea nu a fost "o afacere" intre el si prim-ministrul Victor Ponta.

"USL nu a fost o afacere intre mine si Victor Ponta, ci o afacere intre doua partide mari si cateva milioane de romani. (...) Am avut un adevarat soc cand Victor Ponta a semnat pactul de coabitare. Am considerat totusi lucrurile remediabile", a spus liderul liberal, la Realitatea Tv.

Crin Antonescu a mentionat ca el a fost "personajul credibil in lupta cu Traian Basescu, nu Ponta, fost ministru al lui Boc si fost avocat al lui Udrea".

"N-am stat sa mintim oameni pe la televiziune, sa scriem scrisori. Nu mai am nicio speranta ca acesti oameni vor face ce am vorbit si uite ce fac de cand am plecat de la guvernare", a continuat presedintele PNL.

Antonescu: Comunistii erau rai, dar seriosi. Nu scriau scrisorele si umblau cu prefacatorii

Ponta, scrisoare catre Antonescu: Draga Crin.... (Video)

Acesta a recunoscut ca "momentul final" dinaintea ruperii USL "a fost intr-adevar momentul Klaus Iohannis".

"Klaus Iohannis nu incapea in barcuta in care a incaput Dragnea. Iohannis nu putea sa aiba nerusinarea sa faca figuratie parazitand gloria unor copii, care muncesc de la 5 ani cumplit", a subliniat Crin Antonescu.

Totodata, senatorul PNL a precizat ca partidul sau "a reusit chiar in cursul guvernarii sa opreasca initiative ale PSD impotriva programului de guvernare si interesului public".

La randul sau, prim-vicepresedintele liberal Klaus Iohannis, invitat in emisiune, a mentionat ca a fost intrebat daca a contribuit la ruperea USL sau daca a fost el persoana pentru care s-a rupt Uniunea: "N-a fost asa".

Antonescu: PSD-ul de azi este PSD-ul din 2004. Singurul candidat de care se teme Ponta sunt eu

Presedintele PNL a spus despre Victor Ponta ca este "mai comod decat Adrian Nastase, in efortul sau de a muta PSD-ul catre vest".

"Ca lider de partid, ii reprosez ca PSD-ul de astazi nu este PSD-ul noi generatii, ca in 2014 este PSD-ul din 2004", a declarat Crin Antonescu, care a sustinut ca el este "singurul candidat de care se teme Victor Ponta", "singurul om care poate incurca PSD", iar PNL este "singurul partid care poate incurca PSD".

"PSD simuleaza stanga de 24 ani. Dreapta e simulata de multi si in competitie. Cel mai mare similator a fost Basescu. (...) Fantasmele dreptei sunt multe. De aia eu spun: hai sa discutam ce este dreapta. Dreapta nu este tot ce nu e in PSD. Batalia este pentru occidentalizarea deplina a Romaniei", a mai afirmat liderul liberal.

Iohannis: Dupa euroalegeri se va incerca unificarea dreptei

Totodata, vorbind despre unificarea dreptei, Klaus Iohannis a declarat ca ideal ar fi ca toate partidele de pe aceasta parte a politicii sa aiba un singur candidat la alegerile prezidentiale.

"Dupa europarlamentare trebuie sa discutam. Nu stim ce va reiesi de acolo, dar este evident ca astfel de discutii trebuie sa aiba loc. Nu e bine, sa avem un candidat al stangii si 5-6 pe dreapta. Varianta optimala, ar fi un singur candidat. Ar fi o catastrofa ca totul sa fie la PSD", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Antonescu Iohannis barca Dragnea, #Antonescu Ponta USL, #Antonescu declaratii POnta, #Antonescu unificare dreapta , #presedinte PNL