Antonescu: Istoria PNL se va schimba - ori presedintia, ori un partid de mana a doua

Sambata, 10 Mai 2014, ora 10:07
2425 citiri
Antonescu: Istoria PNL se va schimba - ori presedintia, ori un partid de mana a doua
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, afirma ca acest an electoral "nu permite jumatati de masura" si se va inregistra batalia intre tandemurile Antonescu-Iohannis si Basescu-Ponta, liberalii avand "obligatia" sa conduca Romania pentru romanii care nu vor sa se intoarca in 2004.

Antonescu a spus, vineri, la Targu Mures, cu ocazia lansarii candidatului Eduard Hellvig pentru Parlamentul European, ca toate marile momente din istoria moderna a Romaniei sunt legate de liderii liberali care "au facut istorie", iar situatia din prezent este similara pentru ca "nu permite jumatati de masura".

"Istoria PNL se va schimba in 2014. Ea nu poate continua dupa 2014 asa cum a decurs pana acum. Fie PNL devine in 2014, in cursul acestor batalii electorale si nu numai, un partid suficient de puternic incat sa-si asume numarul unu in conducerea Romaniei, fie devine un partid de mana a doua. E important ca toti sa avem puterea sa dam aceasta batalie, care, iata, e scoasa de destin obligatoriu in fata generatiei noastre", a spus Antonescu.

Antonescu: E exclusa ipoteza ca PNL sa se intoarca cu coada intre picioare la usa PSD

"Nu mai avem cu cine si de ce sa ne aliem"

El a adaugat ca PNL nu mai are cu cine se alia pentru indeplinirea unor deziderate la care tine. Potrivit lui Antonescu, reprezentantii PSD le-au dovedit liberalilor ca isi doresc "un presedinte dirijat de o clica, un Parlament ghiseu de depunere a ordonantelor de urgenta" si un Guvern al carui prim-ministru "sa dispuna discretionar de bani".

"Ne-am aliat cu PD, l-am facut presedinte pe Basescu si au tradat. Ne-am aliat cu PSD si l-am facut premier pe Ponta si au tradat. Nu mai avem cu cine si de ce sa ne aliem. Sunt doua posibilitati: renuntam la aceste obiecive, ciupind ceva dintr-un stat al baronilor si nu al cetatenilor, sau ne asumam singuri stindardul acestei batalii", a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, anul electoral 2014 inseamna "o batalie simpla", dar nu si usoara, intre "doua asa-zise tandemuri: Antonescu-Iohannis versus Basescu-Ponta".

Iohannis sustine ca nu va candida la prezidentiale in locul lui Antonescu

El a sustinut ca "adversarii" din "tandemul Basescu-Ponta" au un pact de coabitare, vorbesc asemanator, "chiar daca unul impotriva celuilalt" si "mai ales tac impreuna", iar acest tandem "functioneaza si are acum pe mana tara".

"Tandemul Antonescu-Iohannis inseamna aspiratia tuturor pentru aceste obiective si inseamna oferta, propunerea, ipoteza pe care o oferim alegatorilor care nu il mai vor nici pe Basescu, s-au saturat de ce s-a intamplat in timpul lui, dar nu mai vor sa se intoarca, printr-un soi de reincarnare politica a lui Nastase, care este Ponta, in 2004, ci vor sa mergem inainte catre ora Europei, catre valorile Europei si catre anii care urmeaza din 2015 incolo", a spus liderul PNL.

Potrivit lui Antonescu, liberalii au "obligatia" sa conduca Romania, amintind zicala "saracul e un strain in propria lui tara".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Crin Antonescu alegeri prezidentiale PNL, #Antonescu atac Ponta bani publici , #presedinte PNL