Antonescu ironizeaza PC: Daniele, stai pe scaun langa noi, ne facem ca va credem ca sunteti partid

Marti, 11 Februarie 2014, ora 23:03 4461 citiri
Foto: Realitatea TV

Crin Antonescu, presedintele PNL, a explicat, marti seara, de ce nu a fost de acord ca Daniel Constantin, liderul PC, sa fie numit vicepremier. Mai mult, seful Senatului a ironizat PC.

"Cu Dan Voiculescu am avut aceasta relatie, niciodata foarte apropiata. In USL l-am intalnit rar pe Voiculescu, parca in ultima vreme s-au intesat. Raceala e putin spus. E mai mult astazi. Nu e razboi, nu e dusmanie.

Dar e, vorba lui Iohannis, e o non relatie. Cand si-a permis sa faca o declaratie neadevarata la PNL, din acel moment am spus ca inchidem orice relatie.

Ne facem ca va credem ca sunteti partid. 'Daniele, stai pe scaun langa noi'. Relatia dintre Ponta si Voiculescu nu o cunosc. Stiu cate ceva, dar nu e problema mea", a spus Antonescu la Realitatea TV.

Presedintele PNL a adaugat ca USL nu e "fabrica de vicepremieri" si ca sustin ca a fi vicepremier inseamna mult mai mult decat o simpla functie.

"Nu suntem fabrica de vicepremieri. Vicepremierii au fie destinatia administrativa, in sensul de a facilita munca premierului, fie sunt functii simbolice reflectand componente politice dintr-un guvern. Noi avem doi vicepremieri - Dragnea si o propunere Iohannis - si un al treilea, Gabriel Oprea, acceptat prin conventie ca e presedintele unui partid ceva mai real, mai serios decat PC", a continuat Antonescu.

Antonescu: Ponta l-a propus pe Daniel Constantin vicepremier. Eu nu l-am vrut

Acesta sustine ca nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa exista un al patrulea premier venit din partea PC.

"Deschis o spun, ar insemna o devalorizare a functiei de vicepremier. Si nu se poate ca noul guvern sa debuteze cu intrarea de mana lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin", a mai spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a propus, marti, ca partidele de guvernamant sa fie reprezentate la nivel de vicepremier. Apoi, seful Guvernului l-a propus vicepremier pe Daniel Constantin, varianta exclusa de Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News