Antonescu: In Romania sunt manifestari de boala politica. Nu poti sa acuzi premierul ca e corupt, razand

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 22:47 1780 citiri
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, joi, referitoare la prim-ministrul Victor Ponta, despre care a spus ca este "profund corupt".

Liderul Senatului a spus ca in Romania "sunt manifestari de boala politica".

Antonescu: Basescu sa nu vorbeasca despre vanatorile lui Sarbu (Video)

"Domnul Basescu comenteaza la ce vanatoare a fost sau nu a fost Ilie Sarbu, ce i s-a intamplat, face afirmatii cu mai mult sau mai putin temei, despre Victor Ponta, despre faptul ca e corupt", a declarat presedintele liberal, vineri seara, la Realitatea Tv, criticand "inflatia de insulte si acuzatii".

"Afirmatia presedintelui despre prim-ministru ca este profund corupt este un scandal in orice tara civilizata. Ce urmeaza? Palme date in cafenele? Se va ajunge la bolovani aruncati la propriu in ferestrele vreunuia dintre palate?

Nu poti sa acuzi prim-ministrul din tara ta ca e profund corupt, razand, iar prim-ministrul raspunde in treacat, undeva in alta actiune, pe un alt santier, ca a venit vorba", a mentionat presedintele PNL.

Acesta a adaugat ca nu Victor Ponta trebuia sa spuna ca nu este corupt, ci Traian Basescu, "daca avea dovezi, trebuia sa faca o comunicare publica pe tema asta, nu la suparare si in treacat, trebuia sa se adreseze Parchetului".

Basescu: Ponta este profund corupt. A luat 2.800 de hectare de pamant

De asemenea, Antonescu a mai declarat despre seful statului ca a folosit "un arsenal extrem de bogat de insulte, atacuri, expresii", precizand totodata ca "cel mai mare necaz este ca temele mari nu se mai discuta".

Presedintele Senatului a dat exemplu de teme mari care trebuie dezbatute, printre care o dezbatere in Parlament despre starea justitiei din Romania, "absolut importanta si absolut interesanta pentru cetateanul roman, pentru statul roman". Un alt exemplu a fost cel al unei dezbateri in Parlament despre "politica economica a Romaniei" sau dezbateri "pe domeniul energetic".

Nu in ultimul rand, presedintele liberal considera ca guvernele "fac mult prea multa administratie si cand fac politica fac doar in sens partizan".

Presedintele Traian Basescu a spus, joi seara, intr-o declaratie sustinuta de la Palatul Cotroceni, despre Victor Ponta ca este "profund corupt" deoarece "isi ascunde sub o lege aranjamentele cu Rosia Montana", pentru ca a luat 2.800 de hectare de pamant "de la Academia Agricola si le-a transferat la Consiliul Judetean Braila", dar si pentru ca "incearca si ii faciliteaza lui Sebastian Ghita foarte multe contracte".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News