Antonescu il vrea pe Iohannis in conducerea PNL: E bun de premier. Si de presedinte

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 14:31
8752 citiri
Antonescu il vrea pe Iohannis in conducerea PNL: E bun de premier. Si de presedinte
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL Crin Antonescu l-a prezentat oficial, miercuri, pe noul membru al partidului, primarul sibian Klaus Iohannis. Liderul liberal il vrea pe edil in conducerea partidului si a afirmat ca Iohannis "este bun de prim-ministru".

"N-am vrea sa ratam ocazia ca un om de talia lui Klaus Iohannis sa fie reprezentat in conducerea partidului. Nu vreau sa discut acest subiect, aceasta este intentia mea. (...) Tot ce pot sa va spun este ca voi solicita maine o derogare de vechime ca domnul Iohannis sa poata candida pentru o functie din conducerea partidului", a spus Antonescu.

In replica, Klaus Iohannis a afirmat ca nu are de gand sa paraseasca Forumul Democrat German din Romania, insa, avand in vedere ca FDRG nu este un partid politic, nu va fi in situatia de incompatibilitate.

"Este un pic prea devreme pentru a intra in detaliul functiei din conducerea PNL. In cazul in care ma va alege intr-o functie de conducere, este evident ca voi renunta la calitatea de presedinte al FDRG", a spus edilul Sibiului.

Vorbind despre faptul ca, in 2009, l-a sustinut pe Klaus Iohannis pentru functia de prim-ministru, Crin Antonescu a spus: "Da, fara indoiala, cu precizarea ca intrarea lui Klaus Iohannis in PNL nu inseamna cu nimic o modificare a angajamentelor noastre ale USL in fata alegatorilor romani".

"Nu afecteaza in niciun fel intrarea domnului Iohannis in randurile noastre sustinerea lui Victor Ponta ca premier in fruntea unui guvern la care de altfel participam cu jumatate din actiuni. Faptul ca il consider ca e bun ca prim-ministru nu spune decat ca in Romania sunt mai multi oameni capabili sa fie prim-ministri. In 2009, Klaus Iohannis trebuia sa fie prim-ministru", a continuat liderul liberal.

In replica, primarul Sibiului a precizat ca nu ar exclude "din capul locului o astfel de posibilitate".

UIterior, presedintele PNL a facut o completare, afirmand ca il considera pe Klaus Iohannis "si bun de presedinte al Romaniei".

Iohannis: Am fost un pic liberal inainte de a intra in PNL

"Anuntul este unul extrem de simplu: incepand de astazi sunt membru al PNL, am luat hotararea de a deveni membru PNL in urma invitatiei exprimata de presedintele Antonescu. Aceasta invitatie m-a onorat, mi-a dat ceva de gandit si rezultatul este cel de astazi. In momentul in care devii membru al unui grup - PNL - trebuie sa accepti sa fii membru ca si ceilalti. Nu am conditionat aceasta adeziune", a explicat primarul Sibiului.

Acesta a marturisit ca ramane de vazut daca va castiga sau va pierde la capitolul imagine, insa "este un pas in afara sferei pe care am ocupat-o pana acum", adaugand ca statutul sau de primar nu este afectat prin aceasta mutare.

"Nu am facut niciodata un secret din atitudinea mea de apropiere fata de PNL. Am fost un pic liberal chiar inainte de a deveni membru al PNL. Atitudinea mea nu a fost una critica fata de Guvern", a tinut sa precizeze primarul.

Antonescu: Sunt bucuros ca sunt coleg cu domnul Iohannis, un om cu care ne mandrim

Presedintele liberal a afirmat ca "nimeni nu ii va cere domnului Iohannis sa faca lucruri care nu se fac", iar "prin venirea unui personaj public de un asemenea calibru, PNL se intareste".

Facand o comparatie a lui Klaus Iohannis cu Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu a precizat ca primarul "este suficeint de solid pe picioarele sale incat sa nu fie confundat cu un obiect folosit de unii sau de altii; domnul Iohannis este domnul Iohannis, domnul Tariceanu este domnul Tariceanu", adaugand ca evitarea unei comparatii "este un semn de respect care i se cuvine" lui Klaus Iohannis.

Crin Antonescu a marturisit ca a lansat o invitatie insistenta "unui om care, dintre personajele publice din Romania, se bucura de mare incredere, (...) unui om cu care pana la urma toti din aceasta tara ne mandrim".

Liderul liberal s-a declarat "bucuros ca o personalitate deosebita se alatura PNL" si de faptul ca va fi coleg de partid cu Iohannis, "pentru ca ce s-a numit proiectul Iohannis din 2009 este unul dintre cele mai dragi proiecte la care am lucrat".

"De azi, PNL este mai bogat, mai puternic, mai prestigios", a intarit presedintele PNL.

Transfer surpriza: Klaus Iohannis trece la PNL

Iohannis este primarul Sibiului de 12 ani si este presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Potrivit presedintelui PNL Sibiu, Mircea Cazan, citat de Adevarul, Klaus Iohannis era miercuri dimineata la Bucuresti, unde discuta cu reprezentantii partidului despre inscrierea sa in PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Crin Antonescu Klaus Johannis, #Klaus Johannis inscriere PNL, #Klaus Johannis conducere PNL , #presedinte PNL