Antonescu il face mincinos pe Basescu si cere pact minimal: Sa nu mai spunem minciuni (Video)

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 20:45
5092 citiri
Antonescu il face mincinos pe Basescu si cere pact minimal: Sa nu mai spunem minciuni (Video)
Foto: Realitatea.net

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a raspuns lui Traian Basescu, marti seara, la o ora dupa declaratia sustinuta de acesta de la Palatul Cotroceni, afirmand ca seful statului a mintit in privinta a doua subiecte pe care le-a abordat.

"In aceasta tara, Traian Basescu a trecut pragul interpretarii rauvoitoare, pur si simplu a dezinformat natiunea romana, pe care ar trebui sa o reprezinte", a spus Crin Antonescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

"A facut, in calitate de presedinte al Romaniei, niste afirmatii de o asemenea gravitate incat, la randul meu, doresc sa ma adresez concetatenilor nostri", a adaugat liderul liberal.

Acesta i-a cerut presedintelui "un pact minimal": "Sa nu mai spuna nici presedintele si nici altii, sa nu mai spunem grozavii, minciuni si lucruri profund daunatoare in fata poporului roman si despre tara asta. Si doi: sa avem atitudini cuviincioase".

Potrivit senatorului PNL, afirmatiile lui Traian Basescu "sunt in stare sa sperie si sa induca in eroare pe multi dintre cetatenii acestei tari".

Antonescu: Romania nu este intr-o stare de izolare

Facand referire la declaratiile sefului statului privind statul de drept si mesajul trimisului special al SUA la Bucuresti, Victoria Nuland, Crin Antonescu considera ca mesajul transmis de subsecretarul american de stat "este cat se poate de clar, cat se poate de corect".

"Traian Basescu s-a erijat intr-un supraemisar al SUA, spunand cu totul altceva decat ne-a spus doamna Nictoria Nuland", a mentionat liderul liberal, adaugand ca trimisul SUA nu a sugerat vreodata ca Romania este cu un picior in prapastie sau pe marginea prapastiei.

"Niciodata vreunul dintre partenerii oficiali ai Romaniei nu au evocat starea de izolare a Romaniei sau iminenta unei asemenea posibilitati. Romania nu poate fi intr-o stare de izolare, pentru ca Romania este parte integranta a unor structuri si aliante de securitate si politice. Preocuparea pentru statul de drept este evidenta la noi toti.

Ce se intampla in Romania azi, de suntem pe marginea prapastiei? Nu avem legi democratice? Eu cred ca da. Nu avem stat de drept? Eu cred ca da. Nu se aplica aceste legi? Eu cred ca da. Care sunt actiunile mele sau ale lui Victor Ponta impotriva statului de drept din Romania?", a mai afirmat Crin Antonescu.

Antonescu, prins cu minciuna - Afirmatiile lui Basescu privitoare la desemnarea premierului, trecute in revizuirea Constitutiei

Presedintele PNL a mai facut referire la un subiect, si anume modificarea Constitutiei, acuzandu-l pe Traian Basescu ca a mintit atunci cand a spus ca, dupa revizuirea Legii Fundamentale, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar va da automat prim-ministrul tarii.

"A mai strecutat o grava minciuna: a vorbit despre modificarea Constitutiei. Am pretentia, macar de la seful statului, atata vreme cat este in aceasta functie, sa nu minta o tara intreaga. Unde scrie, in proiectul de revizuire a Constitutiei aberatia ca primul partid clasat va da automat prim-ministrul si va guverna asa de capul lui 4 ani?", intreaba Antonescu.

Raspunul este insa in propunerea Legii privind revizuirea Constitutiei, din iunie 2013, publicata pe site-ul Senatului. Astfel, la punctul 93. se prevede ca alineatul (1) al articolului 103 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Presedintele il desemneaza drept candidat pentru functia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianta politica participante la alegeri care au obtinut cel mai mare numar de mandate parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor.

In cazul in care exista mai multe formatiuni politice care au participat la alegeri si care au obtinut acelasi numar de mandate, Presedintele il desemneaza drept candidat pentru functia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv alianta politica participante la alegeri, care au obtinut cel mai mare numar de voturi, potrivit rezultatului oficial al alegerilor".

Nu in ultimul rand, liderul liberal i-a cerut presedintelui Traian Basescu "sa se comporte macar in acest ultim an al mandatului sau cu mai multa demnitate" si a criticat termenul de "trasnaie" al sefului statului.

"Asa e in democratie: apar tot felul de trasnai. Daca sunt trasnai, nu vor deveni nici legi, nici Constitutie. Dar un minim respect, de a nu ne defaima tara, sa nu vina presedintele acestei tari si sa spuna ce nu a spus reprezentantul altui stat, atata lucru putem sa facem si atata lucru poate sa regaseasca macar in ultimele luni ale mandatului sau si Traian Basescu", a mai afirmat Crin Antonescu.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

Traian Basescu a tras un semnal de alarma, marti seara, dezvaluind ca trimisul SUA la Bucuresti, Victoria Nuland, i-a transmis un mesaj ingrijorator pentru romani. Seful statului a spus ca mesajul trimisului american "trebuie sa ii ingrijoreze pe romani si in egala masura pe politicieni". Presedintele a subliniat ca Romania este pe marginea prapastiei si ca risca sa fie izolata mult timp, din cauza atacului la adresa statului de drept.

Basescu: Nu putem face o Constitutie pentru interesle lui Crin si Ponta. Antonescu, in rolul mincinosului

De asemenea, Traian Basescu a spus ca modificarile aduse Legii Fundamentale sunt de proasta calitate si ca nu se poate face o Constitutie "pentru interesele lui Ponta si Crin de azi". In plus, seful statului a spus despre presedintele PNL ca si-a luat "rolul mincinosului".

"Mai vad o trasnaie: Prevederea prin care partidul cu cel mai mare numar de mandate sa dea automat prim-ministrul, luand presedintelui atributul de a da mandatul. (...) In propunerea PSD, cu certitudine vom avea situatii ca, dupa alegeri, nimeni nu se va duce la guvernare si cu un partid care ia 35 la suta, cade Guvernul si se reiau alegerile", a explicat presedintele.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Crin Antonescu raspuns Basescu, #Antonescu Basescu mincinos, #Antonescu Basescu modificare Constitutie, #Antonescu vizita Victoria Nuland, #Antonescu desemnare premier Constitutie , #Traian Basescu