Antonescu il contrazice pe Quintus: Trebuie facute toate eforturile pentru fuziune

Marti, 01 Iulie 2014, ora 15:23
2961 citiri
Antonescu il contrazice pe Quintus: Trebuie facute toate eforturile pentru fuziune
Foto: Evz.ro

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat marti dupa-amiaza ca trebuie facute toate eforturile pentru o fuziune intre PDL si PNL, contrazicand astfel afirmatiile facute anterior de presedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus.

"E declaratia domnului presedinte Quintus. Exista un mandat politic dat de Congres, restul, detalii voi afla si eu si veti fi informati dupa.

(...) Trebuie facute toate eforturile pentru a face o fuziune. Speranta mea ca se va constitui repede si la nivelul PNL un consens in jurul unei formule de candidatura nu s-a realizat, pentru ca un segment important din partid si din afara sustine in continuare ca ar trebui sa verificam toate ipotezele inainte de a face o alegere", a spus Antonescu.

Quintus nu crede ca fuziunea PDL-PNL e posibila: Sigura solutie ar fi o alianta

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, este de parere ca fuziunea dintre PDL si PNL nu va fi posibila, fiind de preferat o alianta.

"Singura solutie pentru ca cele doua partide sa se impreuneze in vedea alegerilor prezidentiale si ale unor viitoare probleme ar fi o alianta", a spus Quintus, marti, dand exemplul Aliantei PSD-UNPR-PC.

Ulterior, acesta a precizat ca cele doua partide ar urma sa se organizeze intr-o alianta cel putin pana dupa alegerile prezidentiale, afirmand insa ca "o alianta de partide nu o sa reziste cat o alianta de casatorie".

De asemenea, intrebat daca PDL accepta numele PNL, presedintele de onoare al PNL a raspuns: "Nu cred treaba asta, dati-mi voie sa nu cred. Dl Iohannis a avut promisiuni, dar se pare ca nu de la toti".

Antonescu, despre candidatura la Cotroceni: Cand renunt la ceva, va anunt

Crin Antonescu a mai fost intrebat daca renunta in cele din urma la candidatura la Presedintia Romaniei, in favoarea lui Klaus Iohannis, raspunzand: "Cand renunt la ceva, va anunt".

Antonescu, despre candidatura la prezidentiale: Eu nu m-am razgandit niciodata

Antonescu se vrea candidat la Cotroceni: Cum explica faptul ca-i face concurenta lui Iohannis

"Asa cum va decide PNL, decide prin forurile sale statutare. Ca elemente pe care asemenea decizie sa se bazeze, sper ca asemenea speta sa se bazeze pe analize, pe sondaje. Competitia este o chestiune naturala in orice partid democratic asa cum este PNL", a mai spus fostul presedinte al liberalilor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Antonescu fuziune PDL PNL, #Antonescu Quintus fuziune, #Antonescu candidat prezidentiale , #PNL