Antonescu il acuza pe Ponta ca isi face campanie pe bani publici: Nu mai exista speranta

Luni, 19 Mai 2014, ora 18:08
3246 citiri
Antonescu il acuza pe Ponta ca isi face campanie pe bani publici: Nu mai exista speranta
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat luni pe premierul Victor Ponta ca a folosit fonduri publice pe parcursul intregii campanii electorale pentru europarlamentare, utilizand resursele de care beneficiaza in calitate de prim-ministru in scop politic.

"Ponta, de fapt, cu mijloace guvernamentale, pe bani publici carevasazica, a facut toata aceasta campanie electorala in calitate de prim-ministru, dar pe mecanisme si pe criterii strict de partid, strict pesediste. Peste tot unde aceste actiuni au avut loc, au fost convocati directorii, functionarii, primarii, s-au facut liste cu cine trebuie sa vina si cine nu trebuie sa vina. Toate adunarile au fost linistite si rosii, cel putin la vedere. S-au luat toate masurile ca, asa cum stiu dansii din mosi stramosi, sa aiba loc niste intalniri fericite si care sa dea bine la televiziune", a declarat Antonescu.

El a sustinut ca faptul ca reprezentantii PSD au facut campanie electorala folosind bani publici arata ca "de la PSD nu mai exista speranta rationala ca au de gand sa mearga inainte, sa se adapteze anului 2014, ci avem de asteptat doar o reintoarcere in timp".

Liderul PNL a fost intrebat la ce fel de fonduri se refera atunci cand acuza folosirea banilor publici in campania electorala a PSD.

"Toate actiunile pe care le face, le face in calitate de prim-ministru, cu sa zicem elicopter de prim-ministru, cu suita de prim-ministru, cu toate aceste lucruri care tin de functia sa executiva, pe bani publici evident, transformand-o intr-o actiune de partid. Toate aceste actiuni, pana si actiunea guvernamentala impotriva efectelor inundatiilor s-a transformat in campanie electorala", a mai afirmat Antonescu.

El precizat ca Victor Ponta ar fi trebuit fie sa aleaga sa-si desfasoare activitatea de prim-ministru, fie pe perioada alocata campaniei electorale sau a unei parti a zilei "imbraca haina exclusiv a liderului de partid care in aceasta calitatea facea campanie".

"Dar in primul rand, Ponta trebuia sa faca o campanie in calitate de lider al partidului sau, o campanie de continut. Pentru ca noi avem alegeri pentru Parlamentul European si nu raspundem la intrebarea daca PNL va mai fi condus de Antonescu dupa 25 mai sau daca se va intoarce, cum delireaza Ponta, la USL, sau daca USL traieste, sau daca Basescu va fi inchis in ziua de 22 sau 23 decembrie (...) Ponta a falsificat aceasta campanie electorala, cum a facut-o si Basescu, care nu avea ce cauta in campanie", a mai comentat presedintele PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu Ponta campanie bani publici, #Antonescu Ponta europarlamentare , #Victor Ponta