Antonescu ii raspunde lui Constantin: PC nu avea voie sa faca parte dintr-o alta alianta

Joi, 13 Februarie 2014, ora 19:30
4178 citiri
Antonescu ii raspunde lui Constantin: PC nu avea voie sa faca parte dintr-o alta alianta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, ii raspunde presedintelui PC, Daniel Constantin, care a publicat acordul USL din martie 2012, potrivit caruia sefia Senatului urma sa revina PC, afirmand ca in protocolul USL si ACD era si o prevedere care impiedica PC sa faca parte din alta alianta, precum USD.

"Eu n-am avut niciun document secret, nici cu Daniel Constantin, nici cu Victor Ponta. Protocoalele au fost semnate totdeauna la vedere. In protocolul USL si ACD avem o prevedere care impiedica PC sa faca parte dintr-o alta alianta electorala, politica sau de orice fel.

Prevederea la presedentia Senatului ar fi intrat in vigoare in eventualitatea in care candidatul PNL ar fi devenit presedinte.

(...) Nu am cum sa fiu intimidat de posibilitatea de a pierde presedintia Senatului. Maine pot sa se apuce de demersurile de a ma deposeda de presedintia Senatului. Altii sunt nimic chiar daca le dai si presedintia Senatului", a spus presedintele liberal, joi seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Daniel Constantin a publicat acordul USL din 2012: Sefia Senatului revine PC - Documentul integral

Acesta a precizat ca PNL nu poate accepta conditia suplimentara a lui Victor Ponta - aceea de a-l face vicepremier pe Daniel Constantin: "Acest lucru nu putem sa il aceptam, pentru ca n-am cerut nimic in plus, nimic de la nimeni".

Presedintele PC, Daniel Constantin, a facut public acordul din luna martie 2012, semnat impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, potrivit caruia presedintia Senatului urma sa revina partidului sau, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Astfel, potrivit unor documente remise Ziare.com, Partidul Conservator urma sa faca nominalizarea, in cadrul USL, pentru functia de presedinte al Senatului.

Antonescu: Poate Tariceanu vrea sa intre in USD

Crin Antonescu a comentat si declaratiile fostului presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia calea prin care PSD si PNL sa treaca peste actuala criza este candidatura pe liste comune la alegerile europarlamentare.

"Ce spune domnul Tariceanu este cumva 'Ma insor', dar urmeaza intrebarea 'Cu cine? O femei ai gasit?'. E caraghios. Ce liste comune? Cu cine? Si PSD, si noi am luat decizia sa mergem pe liste separate. E caraghios ca domnul Tariceanu - poate vrea sa intre in USD - sa declari, dupa ce oamenii acestia au constituit o alianta electorala, sa vii sa spui liste comune, inseamna sa vrei sa intri in USD. Majoritatea liberalilor nu doresc asa ceva", a explicat presedintele PNL.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Antonescu protocol ACD PC, #Antonescu alianta PC, #Antonescu Daniel Constantin presedinte Senat, #Antonescu conflict Daniel Constantin, #Antonescu conflict Victor Ponta , #USL