Antonescu ii raspunde lui Blaga: Nu este lovitura de stat, nu as face asa ceva

Marti, 03 Iulie 2012, ora 17:20
4613 citiri
Antonescu ii raspunde lui Blaga: Nu este lovitura de stat, nu as face asa ceva
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a respins ideea unei lovituri de stat, enuntata de presedintele Senatului, Vasile Blaga, si reluata de europarlamentarul PDL, Monica Macovei.

Liderul liberal a fost intrebat de reporterul Realitatea Tv daca decizia de revocare a lui Vasile Blaga reprezinta o lovitura de stat.

"Daca ma intrebati pe mine, este o intrebare retorica. Daca as considera ca este lovitura de stat, nu as face asa ceva. Tot ce s-a decis pana acum, s-a decis in baza Constitutiei Romaniei, in baza legilor care ne guverneaza", a declarat presedintele PNL.

Blaga, despre decizia USL de a-l revoca: O lovitura de stat!

Acesta a mai spus ca "cine vorbeste despre o lovitura de stat vorbeste prostii".

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca orice decizie luata de USL care va fi favorabila acesteia, in privinta revocarii sale, va fi atacata la CCR, fiind vorba despre "o lovitura de stat".

"Vom ataca la CCR o decizie care ar lua-o USL si care ar fi favorabila lor. Practic, asta este o lovitura de stat, despre asta este vorba", a spus Vasile Blaga, marti.

Totodata, referindu-se si la declaratiile Monicai Macovei, Crin Antonescu a precizat ca, "daca doamna Macovei spune asa ceva, o trimit la legi", adaugand inca o data ca "tot ce am decis, am decis in baza Constitutiei".

Monica Macovei: Oameni, treziti-va! Suntem in plina lovitura de stat

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a avertizat ca democratia in Romania se afla intr-un mare pericol.

"Ponta si USL se sterg pe picioare cu Constitutia, legea si institutiile democratice. Traim zile de urgie care sterg 22 de ani de constructie democratica. Astazi Ponta si USL dau o lovitura de stat, au inlocuit legea cu propriile pofte tiranice", a afirmat, marti, Monica Macovei.

La randul sau, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca cine vorbeste despre lovituri de stat manipuleaza, lovitura de stat fiind "cu totul si cu totul altceva".

"Parlamentul este cel mai legitim for de reprezentare al poporului roman. Este un for democratic. Tot ce face Parlamentul, nu poate fi decat democratic. Nu se poate sa vorbim de lovituri de stat, cand se iau decizii in Parlament. Este cel mai democratic for din tara", a spus Dragnea.

Parlamentul s-a reunit marti in sesiune extraordinara pentru a asculta raportul privind participarea lui Victor Ponta la Consiliul European. USL s-a folosit de acest prilej pentru a revoca presedintii celor doua Camere, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

USL a convocat sedinte de urgenta ale Birourilor Permanente ale celor doua camere si a decis rapid alte doua sesiuni extraordinare, in aceasta seara, in care Vasile Blaga va fi inlocuit cu Crin Antonescu si Roberta Anastase cu Valeriu Zgonea. Deciziile au aparut deja in Monitorul Oficial, trecut recent in subordinea Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Crin Antonescu lovitura de stat, #Vasile Blaga lovitura de stat, #Vasile Blaga revocare Senat, #Crin Antonescu nominalizat presedintie Senat, #USL revocare Vasile Blaga , #presedinte PNL