Antonescu catre Dan Diaconescu: Nu va voi aresta in nicio situatie

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 21:27
7882 citiri
Antonescu catre Dan Diaconescu: Nu va voi aresta in nicio situatie
Foto: OTV

Presedintele interimar Crin Antonescu l-a asigurat pe liderul partidului PP-DD ca nu il va aresta niciodata.

"Eu nu va voi aresta. Am anuntat doua lucruri (cand am fost numit presedinte interimar - n.red.): ca nu o sa-l gratiez pe Adrian Nastase, ca nu o sa schimb sefii parchetelor si mai imi statea pe limba sa spun ca nu-l voi aresta pe Dan Diaconescu. Nu va voi aresta in nicio situatie", a spus Antonescu, invitat la OTV, vineri seara.

Plecarea lui Basescu da o sansa PP-DD

"Plecarea lui Basescu de la Cotroceni da o sansa PP-DD, deoarece deschide competitia prezidentiala in care partidul va juca un rol care ii va aduce puncte, chiar daca nu va castiga, fiind un partid mic", i-a spus Antonescu liderului PP-DD, Dan Diaconescu.

In ceea ce priveste referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, "daca oamenii considera ca este foarte rau ce a facut Basescu in acesti opt ani, atunci se vor mobiliza, cum au facut-o si alta data, vor veni in numar mare" la vot este de parere Antonescu.

Foarte multi oameni au fost mintiti ca trebuie sa stranga cureaua

Oamenii au fost mintiti ca sunt necesare masuri de austeritate, a afirmat presedintele interimar Crin Antonescu, facand referire la scandalul legat de vila Dante.

"Foarte multi oameni au fost mintiti ca trebuie sa stranga cureaua in timp ce altii au trait foarte bine din bani publici", a declarat Antonescu.

Potrivit presedintelui interimar, acesta este doar un exemplu legat "de modul in care este cinstit un presedinte care ne-a vorbit despre austeritate".

"Daca eu iti tai salariul cu 25%, imi tai si mie cheltuielile la institutiile publice", a continuat Antonescu.

Basescu: Ponta a facut un fix pentru ca voia sa se mute el in vila Dante

Potrivit RA-APPS la realizarea investitiei pentru Vila Dante s-a avut in vedere organizarea acesteia ca resedinta pentru un fost sef de stat, iar modificarile au fost hotarate de constructor si de Administratia Prezidentiala.

"Consider ca vila Dante nu are de ce sa fie resedinta pentru un fost sef de stat", a spus presedintele interimar.

Antonescu a mentionat ca el locuieste in locuinta proprie, pe care a cumparat-o impreuna cu sotia sa, apeland si la un imprumut bancar.

Antonescu: Campania pentru referendum s-a desfasurat in termeni normali

Masurile Guvernului Ponta

Intreabat de Dan Diaconescu de ce el si Victor Ponta, aflati la conducerea tarii de cateva luni, nu au facut nimic pentru a ridica nivelul de trai al romanilor, Antonescu a enumerat masurile luate de Guvern incepand cu luna mai: reintregirea salariilor, restituirea pensiilor sau plata TVA la incasarea facturii.

Crin Antonescu, prizonierul propriei furii

"Ca parlamentar am trait foarte bine si in vremea lui Basescu"

In ceea ce priveste extinderea programului pentru referendum, Antonescu a explicat ca s-a cautat sa se ofere conditii pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa isi poata exprima optiunea.

"Eu ca parlamentar al Romaniei am trait foarte bine si in vremea lui Basescu si o sa traiesc si dupa el", a mai spus Antonescu.

Cu privire la o posibila candidatura a lui Sorin Oprescu la alegerile prezidentiale, Antonescu a spus ca acesta "nu va fi un dusman, va fi un competitor".

Presedintele interimar a afirmat chiar ca presedintele suspendat are multe calitati.

"Basescu este foarte inteligent, are personalitate sau a avut. A fost pana acum un om curajos", a spus Antonescu.

"Mi-as dori ca Domnul Traian Basescu sa nu ajunga sa aiba probleme cu justia pentru ca este pacat si o rusine", a adaugat el.

Intrebat ce articol din Constitutie considera ca a incalcat Traian Basescu, Antonescu a facut referire la intregul text al legii fundamentale.

"Ce articol nu a incalcat? Cel mai grav nu este ca Traian Basescu s-a bagat peste Guvern, s-a bagat peste justitie, a insultat presa, societatea civila, si-a extins atributiile. Cel mai grav este ca a actionat in conformitate cu ideea ca statul roman nu mai are nici o obligatie fata de cateteni. Dreptul la sanatate, la educatie, la munca, toate le-a incalcat Traian Basescu", a precizat Antonescu.

"Bratienii nu erau foarte democrati"

Presedintele interimar Crin Antonescu mai spus ca fondatorii PNL s-au numarat intre liderii care au "condus cu mana de fier" partidul si nu erau foarte democrati si ca au facut "si ei tot felul de combinatii", insa punctul lor cardinal era interesul national.

Antonescu a fost intrebat daca nu se rasucesc "Bratienii in mormant" dupa ce a convenit alianta cu PSD si infiintarea USL.

"Dar de ce se invart, erau foarte democrati Bratienii? Aflati ca nu. Bratienii conduceau cu mana de fier, ceea ce nu e cazul meu.(...) Partidul National Liberal era un partid democratic, dar conducerea in interiorul PNL a fost intotdeauna destul de autoritara", a replicat Antonescu.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Crin Antonescu vila Dante Traian Basescu, #Crin Antonescu masuri austeritate , #presedinte interimar