Antonescu evalueaza Justitia: Pe o scara de la 1 la 10, sper sa fie peste 5

Luni, 07 Iulie 2014, ora 08:37
2350 citiri
Antonescu evalueaza Justitia: Pe o scara de la 1 la 10, sper sa fie peste 5

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a vorbit, duminica seara, despre independenta Justitiei din Romania, spunand ca, in viziunea sa, aceasta este mai eficienta decat era in 2004.

Prezent intr-o emisiune de la Digi 24, fostul lider liberal a fost intrebat cat este de independenta Justitia din ROmania, pe o scara de la 1 la 10.

"Nu stiu, sincer. Sper sa fie peste 5. E foarte greu sa dam o nota. S-ar putea ca Justitia, in general, sa fie din ce in ce mai independenta, dar in anumite cazuri, oamenii implicati intr-un dosar sa fie foarte putini independenti. Nu stiu, dar imi doresc, pentru ca independenta Justitiei e marele pariu pentru viitorul politic al Romaniei", a raspuns Crin Antonescu.

Crin Antonescu, despre justitie: A impus USL vreun procuror?

De asemenea, intrebat daca Laura Codruta Kovesi isi justifica mandatul in fruntea DNA, fostul presedinte al Senatului a spus ca aceasta intrebare ar trebui sa fie pus lui Victor Ponta si lui Traian Basescu, pentru ca ei au facut propunerea, respectiv numirea ei.

"Asta e o intrebare pe care trebuie sa o puneti domnilor Ponta si Basescu, care au facut aceasta propunere, respectiv numire. Eu am retinut aprecierea insistenta a Statelor Unite pentru activitatea Laurei Codruta Kovesi. E de luat in seama", a adaugat Crin Antonescu.

A luat singur decizia de a-si anunta retragerea din cursa pentru Cotroceni

Intrebat daca a luat decizia sa anunte ca se retrage din cursa prezidentiale in urma unei discutie cu cineva, Antonescu a negat, spunand ca nu exista niciun fel de persoana sau institutie care sa fi influentat aceasta hotarare a sa.

"Nu exista niciun fel de persoana, institutie, coalitie care sa fi influentat aceasta decizie a mea, caci, dupa cum se vede, eu am hotarat sa ma retrag, eu am hotarat sa revin", a mai spus fostul lider al PNL.

Antonescu: Ingrijorarea CE fata de respectarea independentei Justitiei, din cauza unor actiuni politice nefericite

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a fost intrebat daca in cadrul negocierilor privind trecerea PNL in PPE a fost pusa in discutie si numirea in functia de vicepresedinte al grupului pentru sotia sa, europarlamentarul Adina Valean, iar fostul lider liberal a infirmat ipoteza.

"Sub nicio forma. Negocierile au insemnat o discutie in care ne-am prezentat intentiile. Si ne cunosteam destul de bine. Nu era prima discutie. Prima mea discutie cu domnul Lopez, secretarul general de atunci si de acum al PPE, informala evident, dateaza din 2009 sau 2010. Nu s-a discutat nimic despre posturi, decat conditiile in care PNL e primit in PPE. Si a fost primit fara conditii", a mai declarat Crin Antonescu.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu justitie Romania, #Crin Antonescu independenta justitie, #Crin Antonescu retragere prezidentiale , #PNL