Antonescu, detalii despre retragerea de la sefia PNL si iesirea din politica: Si Ponta trebuia sa demisioneze

Sambata, 30 Mai 2015, ora 22:36
11518 citiri
Antonescu, detalii despre retragerea de la sefia PNL si iesirea din politica: Si Ponta trebuia sa demisioneze
Foto: B1 TV

Fostul presedinte liberal Crin Antonescu a explicat, sambata seara, de ce iese definitiv din politica dupa ce isi va termina mandatul de senator.

Antonescu a declarat, la postul B1 TV, ca nu a intrat pe scena politica gandidu-se ca isi va termina viata "tot in politica".

"A survenit o conjunctura care este pana la urma una foarte deschisa, in ciuda ideii pe care multi preocupati de caz o au, de a cauta vreo conspiratie, de a cauta ceva ascuns, de a cauta un mister in povestea asta, lucrurile sunt foarte simple.

Pe de alta parte, fiecare om intra in politica cu anumite motivatii: din vocatie, ceea ce nu cred ca e cazul, din dorinta de a fi cineva important in societate, dorinta legitima de altfel, dar nu a fost asta motivatia mea, din dorinta de a se instari. (...) Revenind la motivatie eu am intrat intr-un fel pentru a ma exprima, pentru a comunica. Sunt diferite forme de comunicare", a declarat Crin Antonescu.

Acesta a subliniat ca nu a fost vorba de niciun "complot" si ca nimeni nu i-a cerut sa faca "un asemenea angajament".

Crin Antonescu: Foarte probabil, ma retrag din viata politica la sfarsitul mandatului

"De ce nu au demisionat (dupa alegerile europarlamentare - n. red.) si altii din PNL nu ma intrebati pe mine. Raspund doar de actele mele si in orice caz, mi se parea normal ca numarul 1 sa aiba responsabilitatea numarul 1. Dar asta nu mai e, repet, problema mea si nu as putea spun ca sunt foarte surprins sau ca ii critic prea tare. Nu e ceva iesit din comun", a continuat Antonescu.

Potrivit acestuia, si fostul sau partener din USL, Victor Ponta, ar fi trebuit sa demisioneze dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale.

"Dupa parerea mea, dar conteaza asta foarte putin si Victor Ponta ar fi trebuit sa demisioneze in momentul in care a pierdut prezidentialele, chiar daca a doua zi, in conditiile in care partidul il sustinea si avea o majoritate putea merge la Cotroceni la noul presedinte sa reclame mandatul de premier, dar noi vorbim aici de niste acte simbolice. Mai e inca un lucru si nu vreau sa insist pe el pentru ca e trist. Pe de alta parte, dincolo de rezultatul in europarlamentare care sa spunem ca nu era atat de importan", a completat Crin Antonescu.

Cum a ajuns Klaus Iohannis candidatul PNL

De asemenea, senatorul a povestit si cum s-a facut rocada candidaturii la prezidentiale intre el si Klaus Iohannis.

"Lucrurile, simplu, au stat altfel. In preajma, sau chiar imediat dupa inceputul campaniei electorale pentru europarlamentare eu am avut o discutie cu Klaus Iohannis in care l-am intrebat. Eram numai noi doi. L-am intrebat, foarte sincer, daca totusi nu am putea sa luam in discutie, strict teoretic deocamdata, ipoteza unei candidaturi a domniei sale", a povestit Antonescu.

Fostul presedinte liberal a dezvaluit ca, dupa europarlamentare, Klaus Iohannis i-ar fi spus ca nu vrea sa fie candidat la prezidentiale.

"Asta a fost o discutie intre noi doi. Relatiile mele cu Klaus Iohannis erau, in acesti ani, nu foarte multe, nu foarte intense, dar foarte clare. Cristal. Nu era un om pe care sa-l intrebi de sapte ori un lucru. Si nu-si schimba raspunsul in general. (...)

Si, evident, ruperea USL era contabilizata, exploatata, pusa, eu am si asumat-o mai mult decat era cazul personal, tocmai pentru a proteja si restul partidului si eventual alti participanti la traficul politic. Dincolo de asta, raspunsul a fost, deci, negativ ne-am concentrat pe analiza ipotezei nefericite, pentru ca nu am exclus, eu am avut convingerea ca facem 20%, 20 si un pic facem, pana in 25 pentru ca aveam toate atuurile sa facem", a continuat Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, dupa ce s-a retras de la sefia partidului, Klaus Iohannis cantarea o candidatura la alegerile din noiembrie.

"Cand eu am demisionat de la partid, l-am mai intrebat o data pe Klaus Iohannis atunci, dupa aceste intamplari, l-am mai intrebat inca o data ce mai crede despre povestea respectiva. De aceasta data mi-a dat un raspuns evaziv, recunosc ca nu am fost foarte fericit", a mai spus Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Antonescu demisie PNL, #Antonescu retragere politica , #PNL