Antonescu, despre unificarea dreptei: De o alianta cum a fost USL nu mai poate fi vorba

Vineri, 16 Mai 2014, ora 11:43
2939 citiri
Antonescu, despre unificarea dreptei: De o alianta cum a fost USL nu mai poate fi vorba
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit despre cum vede planurile dreptei de coalitie dupa alegerile europarlamentare din 25 mai si despre "derapajele" guvernarii lui Victor Ponta.

Antonescu s-a referit, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, despre motiunea de cenzura depusa marti impotriva Guvernului condus de Victor Ponta, care fost semnata si de parlamentari PDL, PP-DD si PMP, sustinand ca PNL confirma astfel ca "este singurul partid care are puterea si forta politica de a se opune PSD, de a chema PSD sa raspunda in fata opiniei publice pentru minciunile, coruptia si derapajele de la democratie".

El a adugat ca social-democratii incearca sa amane dezbaterea motiunii de cenzura pana dupa alegeri "prin artificii procedurale". "Cer inca o data public si ferm PSD sa respecte Constitutia si Regulamentul celor doua Camere, iar motiunea de cenzura sa fie citita luni in plen si dezbatuta apoi in termen de trei zile", a continuat Antonescu.

PNL a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta

Intrebat daca se teme Victor Ponta de o motiune de cenzura, seful PNL a raspuns: "Eu cred ca Victor Ponta se teme de o dezbatere despre guvernare in care se vor spune raspicat niste lucruri in fata intregii natiuni, cum ar fi faptul ca aceasta guvernare nu mai are nicio legatura cu preocuparile oamenilor, ci s-a transformat intr-o guvernare pentru baronii PSD, ca statul de drept este calcat in picioare de Victor Ponta, care isi permite sa ameninte cu puscaria pe oricine il contesta, ca propaganda televizata nu poate tine loc de masuri economice si ca oamenii nu pot fi pacaliti la infinit cu statistici, cand ei simt ca lucrurile merg intr-o directie gresita".

Unificarea dreptei, o posibilitate dupa europarlamentare?

Referitor la o posibila alianta a opozitiei, Crin Antonescu a precizat ca PNL a ales sa mearga pe propriul drum politic dupa ruperea USL si ca vor exista colaborari cu partidele de dreapta, insa numai punctuale.

"Mergem pe acest drum, cu programe liberale, cu solutii liberale si cu o echipa liberala. Eu nu exclud o colaborare punctuala cu alte partide de opozitie in demersuri politice impotriva guvernarii PSD, cum este de pilda cel al motiunii de cenzura. Dar de o alianta electorala, asa cum a fost USL de pilda, nu mai poate fi vorba", a afirmat Antonescu.

Strategia PDL pentru prezidentiale: Indiscutabil asociere cu PNL si PMP

Liberalui a adaugat ca, in momentul de fata, "dreapta e complicata si fragmentata". In plus, "exista multe lucruri care tin de trecut, de relatiile intre diferite grupari de dreapta, de deconturi care trebuie facute. PDL are de pilda inca de decontat guvernarea Boc", a subliniat acesta.

Peste 20% in cursa pentru Parlamentul European

De asemenea, Crin Antonescu este convins ca PNL va obtine un rezultat de peste 20% la alegerile europarlamentare din 25 mai, mai ales in contextul in care PSD va fi sanctionat de catre alegatori, care "nu vor sa lase intreaga putere in mana PSD", in opinia liberalului.

Iohannis, cel mai bun premier pentru Romania

Seful PNL a subliniat ca cel mai bun premier pentru Romania ar fi Klaus Iohannis si ca l-ar numi pe primarul Sibiului in functia de prim-ministru daca ar castiga alegerile prezidentiale din noiembrie.

"Cred ca cel mai bun prim-ministru pentru Romania ar fi Klaus Iohannis. O guvernare cu Klaus Iohannis prim-ministru ar insemna seriozitate, cinste si competenta, nu teleguvernare, nu minciuni, nu coruptie", a adaugat Antonescu.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Crin Antonescu coalitie dreapta, #Crin Antonescu unificare dreapta, #Crin Antonescu Iohannis premier , #presedinte PNL