Antonescu, despre programul economic al USL: E facut sa dea speranta, nu sa insele

Vineri, 27 Mai 2011, ora 13:42
2076 citiri
Antonescu, despre programul economic al USL: E facut sa dea speranta, nu sa insele
Foto:Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, cu ocazia lansarii programului economic al Uniunii Social Liberale, ca acest document nu poate fi acuzat de populism, caci e primul de acest fel care nu promite un anumit nivel al salariilor.

"Acest program are foarte multe lucruri concrete. Nu e un program care spune ca am dori sa fie bine, e un program care face optiuni, asumand niste riscuri, dar o face pentru ca intelegem toti ca trebuie sa facem politica responsabila.

Nu poate sa primeasca acuzatia clasica de populism, pentru ca nu promite salarii in doua luni, sase luni, un an. E un program facut sa dea speranta, nu sa insele", a spus Antonescu.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tina conta acest program e, in opinia liderului liberal, faptul ca politica economica sa fie facuta de Guvern, nu de presedinte, FMI sau Banca Nationala.

"Pentru ca acest program sa reuseasca, trebuie sa spunem clar ca politica economica a Romaniei va fi facuta de Guvernul Romaniei. Sigur ca un guvern rational si responsabil are forme de cooperare cu presedintele Romanei, daca acest presedinte va intelege ca politica externa poate servi marilor interese economice ale tarii, dar decizia e a Guvernului, sub controlul si cenzura Parlamentului", a declarat Crin Antonescu.

"E nevoie de 2 lucruri - solutii economice, solutii tehnice. Nu pot fi aplicate fara o vointa politica onesta. Avem aceasta vointa, avem destula experienta, dovada cei doi fosti prim ministri, avem experienta ca sa stim ca ceva in atitudinea politica trebuie sa se schimbe".

Crin Antonescu spune ca programul va genera discutii si va fi parte dintr-un "razboi propagandistic".

"Ca orice program, si acest program economic, parte a unui ansamblu de programe, va genera discutii. Nu ne intereseaza propaganda. Sigur ca va fi un razboi propagandistic(...) Suntem dispusi unei discutii oneste despre nuantele acestui program, despre riscurile sale, de modalitatile in care ar putea fi completat (...) Acest tip de programe veneau in primavara anului electoral, iata unul care vine mai devreme, e un risc pe care ni-l asumam. Necesitatile cetatenilor romani sunt presante".

El a incheiat multumindu-i lui Victor Ponta pentru ca a coordonat grupul care a facut programul si a spus ca "Uniunea Social Liberala nu inseamna sfarsitul istoriei sau sfarsitul ideologiilor, inseamna activarea ideologiilor cand avem de dat un raspuns de miza nationala."

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Antonescu program economic USL, #Antonescu program economic populism , #USL