Antonescu, despre prezidentiale: Candidatura oficiala a PNL e cea anuntata la Congresele USL

Luni, 14 Iulie 2014, ora 14:36
3993 citiri
Antonescu, despre prezidentiale: Candidatura oficiala a PNL e cea anuntata la Congresele USL

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a vorbit despre posibila sa candidatura la alegerile prezidentiale, precum si despre varianta in care il sustine pe actualul lider liberal, Klaus Iohannis, in cursa pentru Cotroceni.

"In legatura cu un proiect Klaus Iohannis candidat la presedintie, nu sunt implicat intr-un asemenea proiect, pot sa si-l sustin in momentul in care voi avea elementele necesare pentru asta.

In acest moment, eu nu cunosc raspunsul la cateva intrebari extrem de importante: care sunt articulatiile proiectului prezidential al lui Klaus Iohannis, care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL dupa o asemenea candidatura, care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern in care PNL sa participe, sunt intrebari la care trebuie sa am raspunsul pentru a discuta despre acest proiect", a spus Crin Antonescu, intr-un interviu pentru Gandul.info.

Antonescu, despre Iohannis: Nu stiu ce fel de candidat si ce fel de presedinte ar fi (Video)

Intrebat de ce isi doreste, in prezent, sa fie prezidentiabilul PNL si sa ajunga presedinte al Romaniei, fostul lider liberal a raspuns: "Eu nu-mi doresc nici candidatura, nici functia de presedinte".

"Eu nu ma retrag, nu las fara raspuns o solicitare din partea multor colegi ai mei. Pana la urma, chestiunea e destul de simpla, PNL nu are o alta desemnare oficiala decat cea care s-a facut la Congresele din interiorul USL. Aceasta chestiune urma sa fie transata, in momentul in care domnul Iohannis a dorit sa o transeze la Congres, dupa parerea mea un pic cam precipitat.

Dupa parerea mea, o asemenea candidatura, investitura a partidului trebuie precedata totusi de prezentarea unui proiect al candidaturii, lucru care nu s-a intamplat inca. La Congres, o parte din delegati au cerut si candidatura mea. Eu nu am respins, nu am sa las acesti oameni fara alternativa, este dreptul lor si intr-o delegatie permanenta, probabil in jurul datei de 21 - 22 iulie se va transa si aceasta chestiune", a explicat fostul presedinte PNL.

Antonescu, despre candidatura la prezidentiale: Eu nu m-am razgandit niciodata

Antonescu sau Iohannis? Cine este cel mai potrivit candidat PNL la prezidentiale? - Sondaj Ziare.com

Nu in ultimul rand, Crin Antonescu a subliniat ca nu ia in calcul o candidatura independentra la Presedintia Romaniei.

Antonescu: Sper ca Biserica sa se ocupe de ale ei si nu de confesiunea religioasa a candidatilor

Intrebat si daca Biserica Ortodoxa Romana va sprijini un posibil candidat la prezidentiale care este luteran, respectiv Klaus Iohannis, fostul lider liberal a ezitat sa se pronunte.

"Nu pot sa fac o asemenea apreciere, sper ca Biserica Ortodoxa Romana, indiferent care ar fi candidatii si ce confesiuni ar avea ei, sa se ocupe de cele ce sunt ale Bisericii si sa nu introduca un asemenea element in campania electorala. Daca vom fi intr-o asemenea situatie va voi spune impresiile mele atunci", a precizat Crin Antonescu.

"Traim intr-o tara in care cetatenia romana ne acorda tuturor aceleasi drepturi, confesia luterana este una crestina, licita, o confesiunea foarte puternic raspandita in tari importante de pe lumea asta. Din punct de vedere electoral nu stiu sa dau raspunsul. Speranta mea sincera este ca electorii au ajuns la un grad de maturitate politica incat sa inteleaga faptul ca nu alegi un presedinte dupa confesiunea sa.

Asa si domnul Tariceanu este catolic, dupa cate cred, si niciodata nu cred ca acesta este motivul care ar putea fi invocat impotriva unei candidaturi. Domnul Iliescu s-a declarat ateu si a castigat zdrobitor si din perspectiva unui ortodox asta e mai rau decat sa fii crestin luteran, eu sper ca aceasta sa nu fie o tema in campania electorala", a mai spus fostul presedinte PNL.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Antonescu Iohannis candidat prezidentiale, #Antonescu candidat prezidentiale, #Antonescu Biserica candidatura Iohannis, #candidat PNL prezidentiale , #PNL
Comentarii