Antonescu, despre o candidatura la prezidentiale: Pot sa fiu orice, mai putin Papa sau presedinte SUA

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 16:42
3075 citiri
Antonescu, despre o candidatura la prezidentiale: Pot sa fiu orice, mai putin Papa sau presedinte SUA

Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu a declarat ca nu exclude posibilitatea de a ramane candidat la presedintia Romaniei, afirmand insa ca nu va mai concura pentru conducerea partidului.

"Pot sa fiu orice. Mai putin Papa, pentru ca nu sunt catolic, si presedinte al SUA, pentru ca nu sunt american. Daca tot vom avea un Congres, vom stabili un candidat sau un mecanism care sa stabileasca un candidat pentru prezidentiale", a declarat Crin Antonescu, raspunzand unei intrebari despre posibilitatea de a ramane candidatul partidelor de dreapta la presedintia Romaniei.

"Dorim o regrupare, o concentrare a fortelor de dreapta care sa se opuna actualei majoritati guvernamentale si care sa aiba ca tinta imediata desemnarea unui candidat la alegerile prezidentiale", a continuat Antonescu, care a anuntat si ca il sprijina pe Klaus Iohannis in preluarea conducerii PNL.

PDL a votat pentru alianta cu liberalii. Congres PNL la finalul lunii iunie LIVE

"Sustin candidatura lui Klaus Iohannis. Suntem de altfel in aceasta situatie de a avea un Congres extraordinar din cauza lui Klaus Iohannis pentru ca daca nu demisiona din functia de vicepresedinte, ar fi preluat atributiile de presedinte al partidului", a spus Crin Antonescu.

"Eu nu mai candidez. Daca intentia mea era sa raman presedinte nu mai inaintam o anumita cifra", a spus Antonescu, adaugand ca ar fi concurat totusi daca ar fi existat un candidat la conducerea partidului care "ar fi vrut sa aduca PNL in curtea PSD-ului".

Presedintele demisionar al PNL a aratat ca in cadrul Congresului Extraordinar se va urmari crearea unui mecanism de negociere a unui candidat comun al Dreptei la prezidentiale, adaugand ca nu colaboreaza cu presedintele Traian Basescu si ca orice informatie despre o astfel de situatie e o minciuna.

"Colaboram cu Basescu doar in capul unora. Nu am avut nicio forma de colaborare cu Traian Basescu, niciun dialog", a spus Antonescu, acuzand explicit mai multe posturi de televiziune de falsificarea adevarului.

"PNL nu are pe agenda un dialog cu PMP", a mentionat presedintele PNL, fara insa a exclude cu desavarsire aceasta posibilitate. "Daca vreti sa ma intrebati de PMP, presedintele PMP este domnul Tomac, si nu includ, si nu exclud", a spus Crin Antonescu, sugerand ca si Partidul Miscarea Populara ar putea fi inclus in discutiile privind o mare coagulare a fortelor de dreapta.

Detalii despre Congresul Extraordinar

Crin Antonescu a anuntat si detaliile privind organizarea Congresului Extraordinar al PNL, a carui data de desfasurare a fost stabilita "in zilele de 28-29 iunie, anul 2014 dupa Cristos" - dupa cum le-a spus ironic liberalul jurnalistilor, adaugand ca face precizarea ca sa nu ii mai puna dupa intrebari suplimentare pe subiect.

Congresul va fi precedat de crearea unei Comisii pentru pregatirea proiectului de statut, condusa onorific de Mircea Ionescu Quintus, cu presedinte executiv senatorul Costel Boboc. Din comisie vor face parte presedintii filialelor PNL care au obtinut cele mai bune 10 rezultate in alegerile europarlamentare, doi reprezentanti ai senatorilor liberali, doi reprezentanti ai deputatilor si Norica Nicolai.

Crin Antonescu nu a exclus nici existenta unor alte candidaturi la presedintia partidului care vor putea fi prezentate pana la o data anume in preajma Congresului PNL.

Negocierea cu PDL

El a anuntat si inceperea "discutiilor politice cu PDL", miercuri, la ora 17:00.

"PNL isi va desemna o echipa de negociere, cu mandat deschis, vedem ce vor si dansii, ce mai fac, le spunem si noi ce mai facem", a mai spus Crin Antonescu.

PNL si PDL au initiat discutii privind o posibila coalizare in vederea unei propuneri comune pentru un candidat al Dreptei la prezidentiale in urma rezultatelor la alegerile europarlamentare de duminica, in care alianta de guvernare din jurul PSD a obtinut o victorie covarsitoare.

Dupa anuntarea rezultatelor, presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a anuntat demisia din fruntea partidului, gest urmat de intreaga echipa din Biroul Politic. Antonescu a ramas insa presedinte interimar pana la Congresul Extraordinar.

Si alte partide din zona dreptei si-au anuntat dorinta de a participa la discutii privind o coagulare politica. Elena Udrea, in numele PMP, si-a exprimat indoiala, dar si dorinta partidului sau de a intra in astfel de discutii, iar liderul FC, Mihai Razvan Ungureanu, a participat deja la o discutie cu liderii PDL.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Crin candidatura prezidentiale PNL, #Crin Iohannis candidatura presedintie, #Crin Iohanniis sprijin sefie , #presedinte PNL