Antonescu, despre Lazaroiu: Un politruc marunt care se ocupa de USL in loc de Ministerul Muncii

Luni, 11 Iulie 2011, ora 16:10 2514 citiri
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu l-a atacat dur, luni, pe ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu, dupa ce fostul consilier prezidential a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca singura sansa a Uniunii Social Liberale la prezidentialele din 2014 este Sorin Oprescu.

"Sorin Oprescu cred ca este speranta dlui Lazaroiu, pentru ca USL nu de candidati la prezidentiale duce lipsa, ca sa fie disperata sa-l bagam pe Sorin Oprescu sau pe altcineva", a declarat liderul liberal luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Solicitat de jurnalisti sa comenteze de asemenea si declaratiile ministrului Muncii ca se afla in somaj mascat, liderul PNL a afirmat ca e platit din bani publici ca senator al Romaniei si isi exercita mandatul primit de alegatori asa cum se pricepe.

"Cred ca alegatorii mei au auzit de mine, stiu cum ii reprezint, ramane sa aprecieze daca o fac bine sau nu. Lazaroiu e platit pe bani publici ca sa fie ministrul Muncii. Or, de la intrarea in mandat, Lazaroiu nu ne ofera in aceasta calitate - nici macar la nivel de informatii - decat consideratiile sale despre mine, despre Sorin Oprescu, despre Victor Ponta, Alba ca Zapada. Cred ca are discernamantul sa se gandeasca cine este intr-un somaj platit sau, daca nu cumva face alte lucruri decat cele pentru care e platit din banii publici. Sebastian Lazaroiu este un politruc marunt care a fost rasplatit in mod aberant cu o functie nu numai importanta, dar foarte grea si de care nu se ocupa niciodata", a mai comentat Antonescu.

"Sorin Oprescu e speranta PSD pentru prezidentialele din 2014. Nu stiu daca Crin Antonescu stie, dar i-o spun eu acum", este previziunea pe care o face ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, intr-un interviu acordat Ziare.com.

"Oprescu e speranta PSD pentru prezidentialele din 2014. Nu stiu daca Crin Antonescu stie, dar i-o spun eu acum. Oricum Antonescu e prea absent ca sa isi dea seama de asta. Traieste in lumea lui confortabila. Nu vreau sa il deranjez. Desi in calitate de ministru al Muncii as putea sa ii atrag atentia ca se afla intr-o situatie clasica de somaj mascat. Pe care noi incercam sa il descurajam. Ma refer la oameni platiti regeste, dar degeaba pe care nu ii contabilizam la somerii inregistrati. O sa il invit pe Crin Antonescu in unul din programele noastre de reabilitare a dependentilor", ne-a declarat ministrul Muncii.

Copresedintele USL a tinut sa ii mai transmita lui Sebastian Lazaroiu ca Uniunea Social Liberala nu se va destrama inainte de alegerile locale.

"Nu, din nici o cauza. USL este o Uniune, o Alianta foarte serioasa, si cred ca pana acum am dovedit, pas cu pas, ca ceea ce ne-am propus si am angajat in fata oamenilor, am facut, si nu exista nici un fel de speranta, nici pentru Lazaroiu, nici pentru altcineva, ca ea se va dezmembra inainte de a-si atinge scopul. Scopul este nu doar castigarea alegerilor, ci este buna guvernare a acestei tari cel putin pana in 2016", a precizat liderul PNL.

Sebastian Lazaroiu a declarat in interviul acordat Ziare.com ca USL se va "face pulbere pana la viitoarele parlamentare".

"In primul rand, cred ca USL se va face pulbere pana la viitoarele parlamentare. Povestea asta cu 50% plus unu pe care il va obtine USL si va guverna singur o cred vreo doi sau trei naivi de la Bucuresti. In teritoriu, cei de la PSD si PNL, care fac de ani de zile campanii, rad cand aud asta cu "luam jumatate plus unu si guvernam singuri".

Pot sa le dau o veste proasta iluzionistilor Ponta si Antonescu - in ultimul sondaj de opinie USL a intrat sub 50%, e adevarat, nu cu mult, dar se confirma trendul descendent. Sa zicem ca printr-o minune USL ar lua 44% la viitoarele alegeri. Mai au nevoie de 6% sa isi faca majoritatea. Imi imaginez ca ungurii, care au suportat cele mai mizere tiruri nationaliste de la liberali si social-democrati in ultima perioada, vor fi de-a dreptul incantati sa guverneze alaturi de PSD si PNL din 2012 incolo", ne-a declarat ministrul Muncii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News