Antonescu, daca pleaca Chiliman: Nu cred ca PNL se va opri din mers din cauza asta

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 20:21
3300 citiri
Antonescu, daca pleaca Chiliman: Nu cred ca PNL se va opri din mers din cauza asta
Foto: TVR Info

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, trebuie sa se gandeasca serios si repede la decizia de a demisiona din partid.

Referindu-se la posibilitatea ca Andrei Chiliman sa plece din partid, dupa ce a fost inlocuit de la sefia organizatiei PNL Bucuresti, liderul liberal crede ca este foarte bine ca acesta se gandeste serios la demisie.

"Este foarte bine ca se gandeste serios, toti trebuie sa ne gandim serios. In contextul actual trebuie sa se gandeasca si repede. Eu cred ca este o pierdere grea", a afirmat Crin Antonescu, luni seara, in cadrul unei emisiuni la TVR, despre posibila plecare a primarului sectorului 1 din PNL.

Andrei Chiliman - decizie in cel mult trei zile

Presedintele liberal a precizat ca PNL si USL nu se vor opri din mers daca Andrei Chiliman va parasi partidul si va alege sa candideze independent la Primaria Sectorului 1, adaugand ca edilul trebuie sa se decida in cel mult trei zile.

"Nu cred ca PNL se va opri din mers din cauza asta, nu cred ca USL se va opri din mers, cred ca un candidat al USL va avea prima sansa in fata lui Andrei Chiliman la Primaria Sectorului 1, dar trebuie sa se hotarasca pentru a ne lamuri aceasta dilema.

Inteleg ca domnul Chiliman este suparat pe mine, se poate consulta cu oricine, dar sa o faca repede. In 2-3 zile ar trebui sa stim. Ce cred eu ca este bine de facut am facut. Iau in calcul si ca Andrei Chiliman sa candideze independent la Primaria Sectorului 1, nu imi doresc, dar se poate intampla si asta", a afirmat liderul PNL.

Acesta a completat ca primarul "ar trebui sa raspunda la intrebarea daca afirmatiile pe care le-a facut astazi (luni - n. red.) privitoare la mine raman in picioare, pentru ca atunci avem probleme".

Crin Antonescu - mahnit din cauza atacurilor, dar obisnuit

Crin Antonescu a tinut sa precizeze ca este mahnit de faptul ca Andrei Chiliman si-ar fi atacat colegii de partid, dar ca este obisnuit cu astfel de situatii, pe care le-a intalnit deseori in PNL.

"Sunt mahnit, asta este omeneste, dar nu ma tulbura pentru ca sunt obisnuit. Nu este primul atac pe care chiar colegi il practica in public. PNL este singurul partid unde vezi in fiecare zi cate un coleg care spune ca nu este de acord cu ceva - este o cultura a noastra, tinem la ea", a declarat presedintele liberal.

Crin Antonescu a tinut sa asigure ca nu a avut nicio rafuiala cu Andrei Chiliman si ca nu a spus niciodata vreun cuvant rau despre acesta, dar ca nu raspunde la declaratia primarului, potrivit caruia ar urma sa-si asume eventualele felicitari din partea Elenei Udrea. Totodata, a catalogat aceste declaratii drept "penibile", completand ca "la acuzatii grave raspunzi, la acuzatii de felul asta nu raspund".

Reprosurile pentru Andrei Chiliman

Liderul PNL a marturisit care sunt reprosurile pe care i le aduce lui Andrei Chiliman, insistand ca nu el a luat decizia de inlocuire a acestuia din fruntea PNL Bucuresti, ci doar a sustinut-o.

"Am sa-i reprosez modul in care a condus organziatia PNL Bucuresti. Sunt putini oameni care, in interiorul aceluiasi partid, au sa-si reproseze ceva.

Nu am luat eu aceasta decizie, eu doar am propus-o, am sustinut-o. Nu este vorba de dat afara, eu am propus-o, iar decizia a fost votata in secret, cu scor destul de covarsitor", a mentionat Crin Antonescu.

Totodata, a readus in discutie apropierea alegerilor locale, explicand ca Andrei Chiliman ar fi fost "stanjenit" in conducerea organizatiei, odata cu apropierea alegerilor din 10 iunie.

Presedintele liberal a mai spus ca mai trebuie duse discutii cu partenerii de alianta referitoare la candidatura lui Andrei Chiliman pentru Primaria Sectorului 1 si ca aceasta miscare a fost facuta in timp util, in prima saptamana dupa Paste urmand a se incheia toate negocierile care trebuie facute in Bucuresti, pentru primariile de sector.

Nu in ultimul rand, liderul PNL a anuntat ca il sustine pe Rares Manescu la Primaria Sectorului 6 al Capitalei, dar ca acest lucru nu are legatura cu schimbarea lui Dan Cristian Popescu de la organizatia PNL Sector 2.

Mazilirea lui Chiliman

Andrei Chiliman a fost schimbat din functia de presedinte al PNL Bucuresti, luni, de catre Biroul Politic Central al partidului, la propunerea liderului Crin Antonescu, din cauza divergentelor legate de desemnarea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

Hotararea de schimbare din functie a lui Chiliman a fost confirmata de Comitetul Executiv National al PNL, cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 6 abtineri.

Presedinte interimar al PNL Bucuresti a fost numit deputatul Eugen Nicolaescu, care e parlamentar de Calarasi.

Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Alaturi de Chiliman au fost schimbati si presedintii PNL de la Sectoarele 2 si 4, Dan Cristian Popescu, respectiv Geani Dinu.

Antonescu a facut aceasta cerere in sedinta Biroului Politic Central, din cauza faptului ca cei 3 insista sa sustina candidatii PNL in aceste sectoare, desi in ele ar trebui sa candideze reprezentanti ai PC si PSD.

Divergentele pornesc de la faptul ca Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, l-ar fi sprijinit pe Dan Popescu, cel care se promoveaza intens pentru o candidatura la sectorul 2.

Andrei Chiliman a fost unul dintre principalii sustinatori ai lui Crin Antonescu in cursa pentru castigarea presedintiei PNL, insa relatiile dintre ei s-au racit dupa anul 2009.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Antonescu demisie Chiliman, #Antonescu schimbare Chiliman, #Andrei Chiliman inlocuit PNL Bucuresti, #Andrei Chiliman demisie PNL , #presedinte PNL