Antonescu, despre candidatura la prezidentiale: Eu nu m-am razgandit niciodata

Luni, 30 Iunie 2014, ora 21:00
4114 citiri
Antonescu, despre candidatura la prezidentiale: Eu nu m-am razgandit niciodata
Foto: Ziare.com

Fostul lider liberal, Crin Antonescu, a vorbit, luni seara, despre intentia sa de a fi prezidentiabilul PNL, in conditiile in care, recent, a declarat ca se retrage din cursa pentru Cotroceni.

"Eu nu m-am razgandit niciodata", a spus Antonescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, adaugand ca, de fapt, la acea vreme, a anuntat o decizie menita sa construiasca un consens in interiorul partidului in jurul lui Klaus Iohannis, actualul presedinte al PNL.

Intrebat ce l-a determinat sa isi anunte din nou intentia de a candida la alegerile prezidentiale din toamna, Antonescu a spus ca motivul este reprezentat de "speculatiile mizerabile care s-au facut ca m-as fi inteles cu Basescu sau as fi fost santajat sa ma retrag si din afara tarii, in America, Groenlanda, Germania".

Ponta: Basescu, implicat in retragerea lui Antonescu. Nu stiu daca e definitiva

Crin Antonescu a precizat ca mai multe persoane, atat din interiorul PNL, cat si din afara formatiunii politice, au insistat ca el sa intre din nou in cursa pentru Palatul Cotroceni si ca cel mai important lucru este ca "dreapta sa aiba cat mai repede un candidat gata si capabil de lupta".

Fostul lider PNL a marturisit ca nu banuieste pe cine ar prefera colegii liberali dintre el si Klaus Iohannis, mentionand ca "important este ca partidul sa aleaga dupa criterii cat mai solide, in sensul de a-l gasi pe cel care are sanse mai mari".

"Pentru mine nu e o alegere dramatica, s-au lansat tot felul de teorii. Optiunea partidului e deschisa, nu e o optiune usoara, dar trebuie facuta, dupa cum spuneam, dupa criterii cat mai solide (...). Dupa aceea, trebuie sa luam impreuna cu Partidul Democrat decizia unui candidat comun", a precizat Antonescu.

Candidatura lui Ponta nu a fost o surpriza

Liberalul a comentat si decizia premierului Victor Ponta de a candida la alegerile prezidentiale, daca obtine sprijinul PSD, mentionand ca pentru el nu este nicio surpriza.

Ponta, in cursa pentru Cotroceni: Daca voi primi sprijinul colegilor, voi candida

"In ce priveste candidatura domnului Ponta, pentru mine nu e nicio surpriza, am declarat de mai multe ori ca nu are de ales nici domnul Ponta, nici PSD. Pentru mine era limpede de la jumatatea anului trecut ca Ponta va candida. Acest anunt nu are de ce sa trezeasca surpriza sau emotie pentru mine sau PNL, poate pentru Tariceanu, Oprescu sau Geoana", a declarat Crin Antonescu.

Desi sustine ca nu s-a razgandit in ceea ce priveste candidatura la prezidentiale, Antonescu declara in urma cu o luna ca se retrage din cursa pentru presedintia Romaniei, intr-o conferinta de presa.

Antonescu se retrage din cursa pentru Cotroceni: Ce spun liberalii si democrat liberalii

"E urgent ca eforturile de unificare a dreptei sa faca pasi. Anunt intentia de a nu candida la presedintia Romaniei", spunea fostul sef al PNL.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#Crin Antonescu presedinte, #Crin Antonescu prezidentiale, #Crin Antonescu Iohannis , #PNL