Antonescu anunta ca demisioneaza de la sefia Senatului, dupa o cearta cu Ponta in Parlament

Marti, 04 Martie 2014, ora 17:16
10156 citiri
Antonescu anunta ca demisioneaza de la sefia Senatului, dupa o cearta cu Ponta in Parlament
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca isi da demisia din functia de presedinte al Senatului.

"Domnilor, eu imi dau demisia din functia de presedinte al Senatului", a declarat liderul liberal, in plenul Parlamentului.

Guvernul Ponta 3: Antonescu demisioneaza din functia de presedinte al Senatului

Declaratia lui Crin Antonescu a venit dupa un schimb dur de replici cu premierul Victor Ponta, de la tribuna Parlamentului, cei doi luand cuvantul alternativ.

Astfel, premierul Victor Ponta a facut trimitere la presedintele Traian Basescu si la liderul PNL Crin Antonescu, despre care a afirmat ca au spus ca isi dau demisia din functie si nu si-au dat-o, precizand apoi: "Eu nu voi anunta ca imi dau demisia".

In Parlament, alesii Puterii au cerut demisia lui Crin Antonescu, in timp ce acesta a cerut demisia premierului Ponta.

"Eu demisionez din functia de presedinte al Senatului pe care mi-a dat-o USL si dvs din functia de prim-ministru pe care v-a dat-o USL. Dar nu aveti curaj, imi pare rau! (...) Daca eu nu mai sunt presedinte (al Senatului - n.red.), nu e nicio problema, am mainile mai libere, dar dvs daca nu mai sunteti prim-ministru, nu mai sunteti nimic", a spus presedintele PNL.

Crin Antonescu: Nu ne mai intoarcem, nu votam Guvernul Ponta 3 (Video)

Victor Ponta a spus anterior ca Guvernul USL a fost unul legitim, dar si ca toate partidele din USL au guvernat impreuna si ca "am fost buni sa guvernam impreuna".

"USL exista sub diverse forme, una dintre ele fiind cea a presedintilor celor doua camere. Domnul Antonescu si domnul Zgonea sunt alesi de majoritatea USL. Nu poti sa spui ca nu mai exista USL, dar sa stai in pozitia USL. Cred ca exista USL in forma parlamentara", a afirmat prim-ministrul.

Ponta: Legea amnistiei a fost propusa de Fenechiu si Antonescu

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit, marti, in Parlament, si despre Legea amnistiei, afirmand ca aceasta a fost propusa de liberalii Crin Antonescu si Relu Fenechiu. De asemenea, premierul a criticat PNL, afirmand ca liberalii "stau in pozitia USL".

"Programul privind amnistia si gratierea a fost propus de Relu Fenechiu si de Crin Antonescu. Vreau ca adevarul sa ramana consemnat si vreau ca acest gen de dezbateri sa fie foarte clare", a spus premierul.

Nicolicea, propus ministru pentru Relatia cu Parlamentul: Legea amnistiei trebuie adoptata

De asemenea, acesta a respins acuzatiile de traseism aduse de Antonescu, caruia i-a amintit de senatorul Tudor Barbu, care a trecut recent de la PC la PNL, dupa ce a fost ales pe listele PP-DD: "Am combatut traseismul politic, dorinta noastra a fost sa combatem traseismul".

Nu in ultimul rand, presedintele PSD l-a atacat pe liderul PDL Vasile Blaga, care a spus ca parlamentarii formatiunii pe care o conduce vor depune o sesizare impotriva Guvernului, la CCR.

PDL va depune o sesizare la CCR impotriva Guvernului. Blaga: Avem deja semnaturile

"Am retinut din ce a zis domnul presedinte Blaga, v-ati confirmat porecla de buldogul de catifea, adica ati indeplinit ordinul pe care domnul Basescu vi l-a dat de a contesta la CCR - ceva, nu e clar ce contestati. E important ca ati indeplinit ordinul. In propriul partid, conducerea tot la Cotroceni e.

Am inteles cine e contra. Care e solutia celor care sunt contra? Daca azi acest guvern are o majoritate parlamentara, daca sustineti sistemul constitutional prin care guvernul e investit de Parlament, atunci singura solutie de bun simt este aceea ca Guvernul sa isi desfasoare activitatea. Stiti ca si mine ca aceasta este solutia cea mai buna pentru Romania", a spus Victor Ponta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Antonescu demisie Senat, #Antonescu demisionat presedinte Senat, #Antonescu demisie Ponta , #presedinte Senat